La creació audiovisual explora la crisi

Les dificultats econòmiques també han arribat al sector del vídeo i les arts digitals, però això no ha desembocat en una crisi creativa sinó ben al contrari. El millor exemple és el VAD, el Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals, que celebra la setena edició a Girona entre el 15 i el 25 d'octubre. Amb menys pressupost que els últims anys, ha ampliat la durada, incorpora premis nous i gira a l'entorn d'un lema –«Imagina un futur (im)possible»– que convida a utilitzar la crisi econòmica com a estímul creatiu. La directora del festival, Núria Font, va destacar ahir la incorporació de dos premis que se sumen al que atorga el festival a la millor obra d'entre les seleccionades, amb una dotació de 2.000 euros. El premi Metropolis l'atorga el programa de TVE del mateix nom i consisteix en la compra dels drets d'emissió de les obres guanyadores, que s'emetran en el programa el 25 d'octubre. El tercer guardó és el premi Fundació Fita –una fundació que aquest any «s'associa» al VAD– que es destina al reconeixement de la creació gironina.

El VAD ofereix, a la Casa de Cultura i el Bòlit, instal·lacions i obres d'artistes vinguts de diferents països, com ara Suècia, el Canadà, Bèlgica, Xile, l'Argentina, Finlàndia, Mèxic i el Regne Unit. A banda de la mostra es fan diverses activitats, entre les quals destaca l'espectacle Contra.Natura, al centre cultural La Mercè, inclòs en la programació de Temporada Alta.

k

Més informació a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda