cultura

Jordi Tiñena s'endú un dels premis Tarragonès

L'escriptor Jordi Tiñena, l'antropòleg Josep Barceló i l'Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès van ser els tres guardonats durant l'entrega dels premis Tarragonès del Consell Comarcal, que es van lliurar ahir al vespre al castell de Torredembarra.

El quinzè premi de creació Lucius Anneus Florus es va entregar a Tiñena en reconeixement “de la seva trajectòria creativa com a escriptor” i es va destacar “l'univers tarragoní que crea en la seva obra novel·lística”, segons el jurat, que també va destacar la seva tasca de projecció de la literatura catalana, “tant en l'àmbit educatiu com en el general, amb la divulgació creativa dels clàssics”. Pel que fa a la dissetena beca d'investigació, que s'atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca o a algun dels seus municipis, va ser per al treball Poder local, govern i assistència pública: l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, de Josep Barceló. El premi està dotat amb 2.450 euros i amb la publicació de l'obra, en el termini d'un any, a la col·lecció Els Llibres del Consell. I el premi de difusió Eutyches es va concedir a l'Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès, en reconeixement de la seva trajectòria, que va començar l'any 1976, amb la voluntat de difondre aquesta manifestació de la cultura popular i d'aplegar molts veïns del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen