cultura

Alcoletge estrena editorial amb serveis als municipis

L'editorial Apostroph prepara les seves dues primeres novetats editorials i ofereix gestió i activitats culturals per als pobles petits

Un recull d'anècdotes de polítics de Lleida i una guia del Quixot, primers llibres editats

Alexandra Cuadrat i Annabel Encontra han creat una nova editorial, Apostroph, i l'estrenen amb dues ambicioses novetats editorials que estaran a punt, amb tota probabilitat, per al proper Sant Jordi: De bon rotllo, un llibre d'anècdotes de trenta polítics de Ponent des de la transició fins ara, i una guia turística que segueix l'itinerari del Quixot per les terres de Ponent.

Alexandra Cuadrat va ser alcaldessa d'Alcoletge fins a les darreres eleccions municipals, a les quals ja no es va voler presentar. És advocada, però abans de tornar a l'activitat plena del seu despatx d'avocats ha decidit engegar, amb Annabel Encontra, a qui ha tingut al costat com a regidora de Cultura durant la seva etapa a l'Ajuntament, aquest nou projecte empresarial. “Hem tirat endavant juntes alguns projectes des de l'Ajuntament, com el centre d'interpretació de la guerra civil d'Alcoletge, ens agradava aquest tipus de feina i hem decidit llançar-nos a l'aventura”, explica Cuadrat, que també és autora de les novel·les de misteri La casa d'escorpí i Asesinato en el archivo.

El projecte té dos vessant. D'una banda, l'activitat editorial, amb la qual pensen publicar llibres tant de no-ficció com de ficció i amb la qual, a més de les dues novetats en marxa, ja tenen altres projectes a la vista a mitjà termini. De l'altra, també oferiran serveis als ajuntaments per a la gestió i organització d'activitats culturals. “Es tracta d'un servei adreçat sobretot als municipis petits, ja que els grans ja tenen els seus tècnics de cultura, però en el petits sovint tenen dificultats per bastir una oferta de cultura i nosaltres els volem proporcionar eines, propostes i solucions”, ha explicat Cuadrat.

De moment ja han començat a rebre uns primers encàrrecs per part d'ajuntaments, i creuen que hi haurà molta més demanda perquè és una necessitat a cobrir. De moment s'han instal·lat en un dels despatxos del viver d'empreses d'Alcoletge. “Quan el vam dissenyar no teníem ni idea que un dia podríem acabar ocupant-ne un”, comenta Encontra amb un somriure. “Hem tingut molta feina, hem començat de zero”, hi afegeix Cuadrat.

LES FRASES

Oferim propostes i serveis culturals als municipis petits, perquè tenen menys recursos per fer-los
Alexandra Cuadrat
editora d'apostroph
Després de deixar l'Ajuntament d'Alcoletge, hem decidit llançar-nos a aquesta aventura
Annabel Encontra
editora d'apostroph

Les millors anècdotes dels polítics de Ponent

L'editorial Apostroph s'estrenarà amb un llibre que recull les millors anècdotes de trenta polítics de les terres de Ponent des de la transició fins ara. Annabel Encontra i Alexandra Cuadrat s'han dedicat aquests mesos a entrevistar i demanar als polítics que han tingut càrrecs rellevants durant els darrers trenta anys quines han estat les millors anècdotes que han viscut durant la seva activitat.

“Hi surten les coses amagades de la política, allò que queda al darrere, algunes de molt divertides i d'altres de molt interessant i que ens ajuden a entendre situacions i moments que hem passat”, explica Cuadrat. Des del colp d'estat del 23-F fins a les negociacions de l'Estatut o visites a pobles petits, el recull mostra el vessant humà de la política, segons expliquen les editores.

Antoni Siurana, Àngel Ros, Joan Reñé, Josep Grau, Teresa Cunillera, el conseller Marimon, Vidal Vidal, són alguns dels polítics que apareixen en el llibre on s'expliquen, entre d'altres coses, quin polític va fer de padrí de noces el president Tarradellas, qui va anar a aprendre a esporgar l'endemà de deixar la política institucional, quin alcalde va fer una innocentada als seus veïns, com era el despatx de Fèlix Millet, qui va fer d'espia per a un partit polític basc, qui va redactar una carta per al diari per compte d'unes ballarines de striptease i quin polític va coincidir al lavabo amb Bill Clinton.

El segon llibre que traurà Apostroph és Guia del Quixot per les terres catalanes, des de Fraga fins a Barcelona, seguint la ruta que els estudiosos de la novel·la de Cervantes coincideixen que devia fer el personatge.

Es tracta d'un llibre que recull informació de setze municipis per on devia passar el Quixot, amb cites dels indrets o personatges que hi estan relacionats, i amb propostes culturals, gastronòmiques i d'oci que es poden fer en aquelles viles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE