cultura

Les perles d'avui

LCD Soundsystem

Retorn flamant d'un clàssic modern

LCD Soundsystem van plegar veles, després d'una dècada de trajectòria, a principi del 2011. Quan tot just fa uns mesos van anunciar el seu retorn, ho van fer ja amb la categoria pròpia d'una banda històrica. Fonent, amb gràcia, urgència punk i música de ball, el grup de James Murphy –que dimarts ja va oferir un concert extra a la Sala Barts– està immers en una gira de retorn en la qual constaten que estan fets per tocar en grans festivals. Actuaran, a les 01.10 h, a l'escenari Heineken.

Mbongwana Star

Ritmes frenètics des del Congo

No deixa de ser interessant veure com Sònar i Primavera Sound recorren periòdicament músics del Congo per comprovar d'on beuen molts ritmes de música electrònica. Sorgits de les cendres de Staff Benda Bilili, Mbongwana Star –amb un disc publicat l'any passat pel segell britànic World Circuit, grans experts a l'hora de trobar tresors musicals en terres remotes– reviuen les sonoritats urbanes de Kinshasha tot conjugant ritmes tradicionals amb maneres de fer occidentals. Se'ls espera a l'escenari Ray-Ban a les 00.55 h.

Kamasi Washington

El John Coltrane del ‘hip-hop'

Tot i que, naturalment, no és la mena de música més present al Primavera Sound, el jazz ha tingut, al llarg de la història del festival, uns quants concerts per recordar (The Bad Plus, Sun Ra Arkestra o Mulatu Astatké). Avui, a l'auditori del Fòrum, a les 21 h, hi haurà el saxofonista californià Kamasi Washington, qualificat de “John Coltrane del hip-hop” per les seves col·laboracions amb Kendrick Lamar i perquè va ser l'autor, l'any passat, d'una òpera prima de jazz còsmic, tronat i exuberant: The Epic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia