Economia

economia

El Port de Barcelona, el primer a tancar un conveni a l’estiba

El de Barcelona s’ha convertit en el primer port dins el territori estatal a aprovar un conveni després de la convalidació al Congrés del reial decret llei de reforma de l’estiba portuària, el maig de l’any passat. Per a la firma d’aquest conveni només queda la seva ratificació en assemblea i el vistiplau de l’equip jurídic de l’Associació d’Empreses Estibadores Portuàries del Port de Barcelona, segons va informar ahir la Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar.

El conveni del port català s’adapta a allò que exposa la nova llei respecte a les operatives amb cotxes, que passen a ser tractades com manipulació de mercaderia i no com a serveis comercials, i incorpora el grup 0, grup professional pel qual s’accedeix al treball de l’estiba. El personal del grup 0 està en formació contínua i s’encarrega de les tasques de menor especialització i de les tasques complementàries. Per la seva banda, el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, va valorar ahir molt positivament l’acord assolit. “El conveni garanteix la continuïtat de tota l’ocupació del sector de l’estiba al recinte portuari i, fins i tot, la consolida amb la incorporació al cens dels treballadors del grup 0”, va assegurar.

Actualment, el Port de Barcelona té un total de 1.034 treballadors portuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia