viticultura
verema
La qualitat compensa el volum en la DO Tarragona
Els viticultors de la DO Tarragona es troben en plenes tasques de la verema del 2016, que es van iniciar fa tres setmanes amb una previsió de collita sensiblement inferior a la darrera pel que fa a la quantitat, tot i que no es pot concretar amb exactitud aquesta disminució. La quantitat podria ser entorn d'un 10% inferior.
En canvi, les condicions meteorològiques dels últims mesos, amb absència de l'aigua al territori de la DO Tarragona –el Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Camp i la Ribera d'Ebre–, han fet que la qualitat sanitària de la vinya sigui òptima i la qualitat es pugui qualificar d'excepcional.
La verema a la DO Tarragona es va iniciar l'última setmana d'agost amb la varietat chardonnay, la més primerenca de totes. A partir d'aquí s'han començat a veremar la resta de varietats, com ara l'ull de llebre, el moscatell i el macabeu. En total, són prop de 4.500 hectàrees de la DO Tarragona les que es veremaran fins a final d'aquest mes de setembre i en el decurs de les primeres setmanes d'octubre en el cas de les varietats més tardanes situades en algunes zones.
El Consell Regulador de la DO Tarragona espera que la previsió de pluges de les pròximes jornades no afecti excessivament la verema. Una situació de pluges molt intenses podria dificultar les tasques que es porten a terme.