Economia

Turisme esportiu

El golf i el cicloturisme com a revulsiu

La Diputació impulsa plans per atraure visitants i clubs interessats en el golf i el cicloturisme

Salou, Cambrils, Amposta i l'Ametlla de Mar són els únics municipis del territori amb la certificació Destinació de Turisme Esportiu

Conscient que el turisme esportiu és una de les vies per augmentar els visitants a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha inclòs el golf i el cicloturisme entre les seves prioritats. Durant la jornada tècnica sobre turisme esportiu celebrada el 3 de novembre a Tarragona, el Patronat va presentar nous projectes de vertebració i consolidació del turisme esportiu. El cap de promoció de Costa Daurada del Patronat, Francesc Bueno, va afirmar que tant el golf com el cicloturisme reuneixen tres objectius de l'oferta de turisme esportiu de territori: “La diversificació de productes, la seva especialització i la desestacionalització de la temporada.” Bueno va explicar que aquesta oferta també afavoreix l'aparició d'empreses associades a aquests productes, que es promocionen en catàlegs específics o en fires especialitzades.

Gràcies a la col·laboració pública i privada s'han dissenyat plans i campanyes de promoció per atraure més visitants i equips nous. En el golf, Bueno destaca que la Costa Daurada és una destinació molt competitiva ja que “disposa de camps amb poca saturació, amb preus econòmics i que permeten fer reserves àmplies”. Per fer-ho possible, el Patronat de Turisme ha creat els Espais de Millora, unes plataformes de relació entre l'administració pública i el sector privat en què es debaten les estratègies i necessitats per impulsar projectes nous. De moment, s'ha desenvolupat un Espai de Millora sobre golf i pitch and putt i se n'ha creat un altre sobre cicloturisme, que inclou ciclisme, BTT i cicloturisme.

D'altra banda, la responsable de Turisme Esportiu de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), Anna Bastida, va explicar que per ara Salou, Cambrils, l'Ametlla de Mar i Amposta són els únics municipis amb el segell distintiu de qualitat Destinació de Turisme Esportiu. Bastida va anunciar que a final d'enguany no hi haurà cap més certificació d'aquestes a la demarcació. Bastida va reconèixer que “la llista d'espera és llarga” i va recordar que per obtenir el segell cal una feina que requereix tenir una bona oferta d'instal·lacions esportives, hostaleria, restauració i altres equipaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona