Economia

turisme

balanç

Palamós tanca la temporada amb un 66% més de creuers

El port gironí ha registrat 24.000 passatgers, 32 escales i set vaixells que han arribat per primer cop a la Costa Brava

Els britànics són els turistes que més han visitat la població fent un creuer

El port de Palamós va tancar ahir la temporada de creuers d'aquest any amb 32 escales, 24.600 passatgers i 13.850 tripulants. La característica de la temporada és la visita d'un 66% de companyies de luxe, que busquen destinacions turístiques úniques i singulars com ara la Costa Brava. Tots aquests vaixells de creuer van portar a Palamós una mitjana de 500 passatgers d'alt poder adquisitiu. “L'activitat de creuers contribueix a potenciar el turisme i dinamitzar econòmicament la comunitat portuària, el municipi i la seva àrea d'influència”, expliquen des de Ports de la Generalitat.

L'activitat de creuers posiciona internacionalment Palamós i la Costa Brava com una destinació exclusiva dins d'aquest mercat. En aquesta indústria, Palamós continua liderant l'activitat de creuers dins dels ports de la Generalitat. Enguany destaca l'arribada de set vaixells que van visitar la Costa Brava per primer cop i la fidelització de companyies nord-americanes i europees que han tornat a Palamós amb diferents vaixells de la seva flota.

De la temporada 2016, els mesos de més afluència van ser el maig, l'agost i l'octubre, i aquest últim va tenir vuit escales i set mil turistes. Pel que fa a les visites realitzades pels creueristes, un 24% dels passatgers van fer excursions i el 76% restant van optar per quedar-se; es van mantenir, així, els percentatges de l'any anterior. Les destinacions més escollides van ser: Pals, Peratallada i Púbol; Tossa de Mar i Lloret de Mar; Girona; Figueres; Castelló d'Empúries i Begur, i Barcelona. Les excursions de més èxit van ser les culturals.

Els turistes de creuer del port de Palamós van ser majoritàriament britànics (63%), seguits de nord-americans (16%), alemanys (5%), australians (4%), canadencs (2%), francesos (2%), suïssos (1%), irlandesos (1%) i belgues (1%), entre altres nacionalitats. El nombre de passatgers britànics va créixer un 26% i el de nord-americans, un 23%, en comparació amb el 2015. Les companyies que van visitar Palamós van ser: Seabourn Cruise Lines, Thomson Cruises, Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises i Windstar Cruises, Azamara Cruises, Club Med Cruises, FTI Cruises, Phoenix Reisen, Ponant, Saga Shipping i Star Clippers. La nord-americana Seabourn és la que va venir més vegades, amb nou escales.

LA XIFRA

500
passatgers
d'alt poder adquisitiu és el que van portar de mitjana cada un dels vaixells a Palamós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia