Economia

El sector pesquer rebrà 3,6 milions d'euros

El sector pesquer ebrenc rebrà els pròxims set anys una injecció econòmica de 3,6 milions d'euros. La direcció general de Pesca ha seleccionat l'associació Grup d'Acció Local Terres de l'Ebre, amb el nom Mar de l'Ebre, per tal que gestione els ajuts europeus relacionats amb el sector pesquer al Baix Ebre i el Montsià. “No tots els dies el sector pesquer i aqüícola té aquest tipus d'oportunitats, i aquestes inversions poden ser clau per revitalitzar el sector”, ha manifestat el president de la Confraria de Pescadors de la Ràpita i president del Grup d'Acció Local, Eusebi Rosales.

La creació de llocs de treball al sector pesquer i aqüícola, la revaloració dels productes del mar, la mitigació del canvi climàtic, el foment de la formació (com per exemple en arts de pesca tradicionals), la cohesió social i la valoració del patrimoni cultural vinculat a la pesca són els principals objectius del Grup d'Acció Local. Un grup que està format per les confraries de pescadors del Baix Ebre i el Montsià i els ajuntaments de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar. Pel que fa a la primera convocatòria dels ajuts, tindrà lloc durant el primer semestre i disposarà d'una dotació pressupostària de 500.000 euros per subvencionar projectes que d'adapten als objectius fixats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia