Economia

Primera reunió de la mesa mixta de turisme de Cunit per reactivar el sector

L'objectiu és que el sector públic i privat aprofitin el potencial del municipi treballant en xarxa

Proposen crear un museu per reforçar la identitat local

Agents privats i públics del sector turístic de Cunit s'han reunit, aquesta setmana, a l'hotel Adia en la primera mesa mixta del sector. L'objectiu és crear i treballar en xarxa sobre qualsevol aspecte, projecte o iniciativa que tingui o pugui tenir lloc al municipi. També s'hi tracten inquietuds i propostes de futur pel que fa a reforçar la identitat de municipi i a incrementar l'atracció de visitants cap a Cunit.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni de l'Ajuntament de Cunit, creu que la trobada és una prova de “la voluntat de treballar de forma conjunta i de convertir pensaments i idees en accions que facin de Cunit un municipi més atractiu i que permetin dinamitzar-lo.” Casañas creu que hi ha la voluntat de “fer pinya” i això genera bones impressions.

Primera idea: un museu

La Primera Taula de Turisme va permetre posar en valor el patrimoni local i la importància de donar-lo a conèixer en un lloc centralitzat com un museu, on cunitencs i visitants puguin aprendre la història de Cunit. Al llarg del 2017, l'àrea de Turisme i Patrimoni de l'Ajuntament de Cunit treballa en diverses activitats i esdeveniments com ara la V Xarel·lada, el II Foodtruck Festival, una jornada de recreació històrica i la III Fira del Contraban, entre d'altres. I també té en marxa projectes com ara la senyalització turística de les quatre rutes rurals i la nova senyalització direccional i patrimonial del nucli antic.

Les reunions de la mesa de turisme tindran una periodicitat regular coincidint amb l'estacionalitat al municipi.

LA FRASE

Volem treballar en xarxa per fer de Cunit un municipi més atractiu per als visitants
Jaume Casañas
REGIDOR DE TURISME DE l'ajuntament de CUNIT

LA XIFRA

1.630
llits turístics
té Cunit: 152 en hotels, 137 en apartaments, 648 en càmpings i 669 en habitatges turístics.

Platges 365 per reactivar l'emprenedoria

Aquesta setmana, també es va presentar al Vendrell el programa Platges i rutes 365 dies, un projecte que posa l'accent en l'emprenedoria territorial especialitzada, orientada al creixement i basada en la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci des de les fortaleses dels territoris. El programa està impulsat pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat i cofinançat pel Fons Social Europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia