Economia

Cinquanta restaurants participen a la Setmana Gastronòmica de Girona

Va començar ahir i es farà fins a l'1 de maig

La mostra, la més antiga de Catalunya, recull un tast de les especialitats de cada establiment

Cinquanta restaurants prenen part des d'ahir divendres fins a l'1 de maig en la 37a edició de la Setmana Gastronòmica de Girona, una mostra culinària de referència a les comarques gironines. Organitzada per l'Associació d'Hostaleria Turisme i Restauració de Girona, la mostra recull 50 menús gastronòmics diferents “elaborats i maridats amb productes de qualitat de la nostra terra” en cada un dels quals “es podrà gaudir del toc especial que hi aporta cada xef”. La mostra, segons va assegurar el president de l'Associació, Josep Carreras, serveix d'“aparador dels establiments” però també per a “donar a conèixer el talent i les noves tendències culinàries dels xefs gironins”. “També serveix per promoure la cuina gironina per tal de col·locar-la en un lloc destacat del mapa gastronòmic”, va comentar.

La Setmana Gastronòmica de Girona –la més antiga de tot Catalunya– oferirà menús especials i a preus molt variats –es poden trobar menús de 8,70 euros a 72 euros i sense maridatges–, fet que ofereix la possibilitat de “descobrir cuines i restaurants gironins”. Perquè els restaurants que hi participen –tots formen part de l'associació de Girona– són de la ciutat de Girona, però també n'hi ha algun de Cassà de la Selva, Bescanó, Bonmatí i Sarrià de Ter, entre d'altres (la llista de restaurants que hi participen es pot trobar en el web que l'associació d'hostaleria de Girona acaba d'estrenar: www.gironahostaleria.com/ca/setmana-gastronomica-2017).

El president de l'associació, Josep Carreras, va assegurar que la Setmana Gastronòmica “manté la voluntat de promocionar i donar a conèixer les tendències gastronòmiques dels seus establiments i els nous corrents culinaris”. “Recull un tast de les especialitats de cada restaurant amb una mateixa finalitat: col·locar la gastronomia i el talent de la cuina gironina al punt de mira del públic”, va assegurar Carreras, que va comentar que el fet que la mostra coincideixi amb Sant Jordi possibilita que molts dels restaurants es donin a conèixer a gent de fora la ciutat.

LA FRASE

L'objectiu és donar a conèixer el talent i les noves tendències culinàries dels nostres xefs
Josep Carreras
PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ D'HOSTALERIA DE GIRONA

LA XIFRA

8,70
euros
per persona costa el menú més econòmic i 72 euros el més car, sense maridatges.
La mostra recull un tast de les especialitats de cada restaurant que hi participa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona