Economia

Jamaica, barreja de sabors

No us confongueu: Jamaica és molt més que Bob Marley. Tot i que aquesta encantadora illa caribenya segueixi rendint tribut al reconegut músic i compositor, també ofereix una infinitat d'opcions per a tots els gustos que uneixen natura, gastronomia i música a parts iguals. Entre elles, destaquen paratges naturals, illots cinematogràfics i plats autòctons que tant sorprenen viatgers a la recerca d'aventura com famílies amb nens i parelles que fan una escapada romàntica. Esteu preparats per saber tot el que amaga aquesta fantàstica illa?

ESPECTACLE NOCTURN

Un viatge a Jamaica és un viatge a un altre món. O almenys això és el que sentireu quan visiteu la llacuna Lluminosa, un lloc que us deixarà bocabadats. De dia, en aquest lloc trobem una impressionant massa d'aigua envoltada de manglars a Montego Bay. Però, a la nit, el lloc es transforma en un espectacle magnètic que sorprèn la vista amb un blau intens, que es torna més brillant amb el moviment per l'aigua de peixos, vaixells o pedres. Això s'explica perquè les càlides aigües del riu Martha Brae contenen uns microbis fosforescents que emeten llum quan se'ls agita, que han estat comparats amb estrelles en moviment.

“Glistering Waters, a Montego Bay, és un lloc imprescindible que sembla tret d'un altre planeta i en el qual trobem organismes fosforescents”

MILLORS PLATGES

No oblidem que Jamaica també és coneguda per les seves extenses platges caribenyes. Des de Negril fins a Port Antonio, a la costa trobem parcs naturals, cascades, rius i illots de somni. A l'oest, Negril ofereix 11 quilòmetres de sorra blanca. Aquí destaquen platges com les de Seven Mile Beach i Bloody Bay, que també són molt recomanades per fer snorkel i submarinisme. Per banyar-se, la recomanació és anar fins a Long Bay, que ofereix una gran tranquil·litat perquè està allunyada d'hotels i restaurants. Si preferiu l'experiència de descansar en un illot, us podeu arribar fins a Booby Cay, situat a només un quilòmetre de la costa. Aquí, a més de descansar en el paratge que va servir com a escenari per a la pel·lícula 20.000 llegües de viatge submarí, també podreu veure els boobies, uns encantadors ocells babaus de potes blaves. Si voleu amarar-vos d'història, no oblideu visitar la capital, Kingston, que va ser construïda a finals del segle XVII.

FUSIÓ GASTRONÒMICA

Els amants de la gastronomia també estan de sort, perquè a Jamaica hi ha una barreja única de sabors de diferents continents: africans, europeus, caribenys, americans... Entre els productes més habituals destaquen la mandioca, la guaiaba, el gingebre, el curri i el pebre de Jamaica, ja que la picantor és una part essencial de la gastronomia. Tampoc cal oblidar els sucs naturals, el rom autòcton i el cafè, famós a tot el món i que es conrea a les Blue Mountains.

Entre els plats típics, trobem el patty jamaicà, que és una empanada farcida de carn i espècies amb un apetitós color daurat, i el famós ackee i saltfish, que és un bacallà saltat amb una mena de bitxo coent, ceba, boina escocesa, tomàquet i espècies. Altres plats habituals en els restaurants autòctons són l'arròs amb pèsols i el nyam rostit. Raons més que delicioses per viatjar a aquesta illa de somni.

Més informació

902.200.400

bthetravelbrand.com

Més de 750 oficines a tot Espanya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia