Economia

ESTAT espanyol

Bankia necessita permís de la UE per comprar el Popular aquest any

Les entitats bancàries que van ser intervingudes pel FROB el 2012 i van rebre els fons procedents d’Europa que els calien per a la seva capitalització i sanejament han estat subjectes a determinades condicions. Les entitats havien de fer els ajustaments necessaris en un termini determinat de temps i en el cas de Bankia es va establir que durant els cinc anys següents, fins al juliol del 2017, l’entitat no podria dur a terme operacions corporatives i que fins al gener del 2018 hauria de mantenir un balanç inferior als 252.000 milions d’euros. En el moment de la intervenció, Bankia sumava 340.000 milions d’euros de recursos en balanç, i actualment el seu balanç és de 190.000 milions.

En el dia d’avui, Bankia i el BMN (Banc Mare Nostrum) negocien els termes per a una possible integració, que possiblement es concretarà al juliol. La suma d’aquestes dues entitats no arribarà als 252.000 milions esmentats, però sí que superaria aquesta xifra una possible fusió posterior amb el Popular.

Així és que Bankia no pot créixer de mida fins a final de l’exercici actual, i per això no podria absorbir el Popular fins al gener de l’any que ve si, en tot cas, decideix fer una oferta vinculant i si aquesta aconsegueix superar altres possibles ofertes. Hi ha qui opina, però, que això no serà cap problema en tant que les gestions administratives que es derivaran de l’oferta es perllongaran fins aleshores.

Mentrestant, Bankia, però també el Santander i el BBVA, continua analitzant les provisions que li calen al Popular, que algunes fonts han fixat entre 3.000 i 4.000 milions d’euros. A més, la sortida de dipòsits de les seves oficines ja esdevé una constant les últimes setmanes, tot i que últimament s’ha moderat en saber l’interès dels tres bancs esmentats.

El ministre d’Economia, Luis de Guindos, ha afirmat que la possible fusió s’ajustarà a la “racionalitat financera” i ha insistit que el govern no hi interferirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona