Economia

Secrets interiors de Gran Canària

Arquitectura colonial, carreteres vertiginoses que recorren espectaculars paisatges, pobles molt autèntics i molts racons curiosos són alguns dels atractius que amaga l’interior de Gran Canària , una sorpresa reservada als que vulguin anar més enllà de les platges i s’animin a aventurar-se terra endins.

El primer que sorprèn és que l’illa és molt més verda i muntanyosa del que pugui imaginar-se qui es quedi al litoral enamorat de les platges, i hi abunden els racons de naturalesa salvatge, amb gran part del seu territori declarat per la Unesco Reserva de la Biosfera. Només recorrent l’interior de l’illa es pot apreciar la gran varietat de paisatges i climes que s’hi poden trobar i que li han generat el sobrenom de continent en miniatura.

Des de fa uns mesos, a més, és més fàcil fer-ho, ja que el Cabildo de Gran Canària ha posat en marxa un pla per fomentar el turisme interior a través de quatre rutes pels camins reals i les carreteres secundàries, perquè els visitants descobreixin els paisatges naturals i les riqueses culturals que l’illa els ofereix.

“Quatre rutes per l’interior permeten descobrir la riquesa natural, històrica i gastronòmica de l’illa”

Tempestat petrificada

L’herència volcànica és la protagonista de la primera ruta, que recorre les colades de lava de gairebé catorze milions d’anys d’antiguitat al voltant del Roque Nublo. Les estretíssimes i serpentejants carreteres porten fins al que és el símbol més conegut de Gran Canària .

Una caminada de tot just quaranta minuts a peu des de l’aparcament acosta el visitant fins a aquesta roca d’origen volcànic, que té uns 80 metres d’altura i que s’eleva 1.813 metres per sobre del nivell del mar.

La ruta també arriba fins a les coves que poblen la zona del triangle format per l’Aldea, Artenara i Tejeda, una zona de paisatges impressionants que Unamuno va descriure com una tempesta petrificada.

Des d’aquest triangle de municipis es poden emprendre passejades pels seus camins reials, descobrir el substrat arqueològic d’Artenara i les calderes i barrancs de Tejeda. Aquesta zona, a més, concentra algunes de les propostes gastronòmiques més destacades de l’illa, que inclouen delícies com ara les graellades de peix i de carn de cabrit i una àmplia varietat de formatges.

Els que prefereixin endinsar-se en el ric passat històric de l’illa potser preferiran la ruta que es dirigeix al sud-oest per descobrir les empremtes dels antics pobladors, sense deixar de banda els atractius naturals. El barranc de Tirajana és un dels plats forts d’aquest recorregut, que porta el turista a l’eix de San Bartolomé-Santa Lucía, nuclis connectats per la carretera GC-815, que voreja congostos i que recorre la presa de la Sorrueda, la població de Temisas, la Fortaleza i el Museu de Santa Lucía, a més del poblat prehispànic de Taidia, Rosiana, la necròpoli d’Artenara, Tunte i Fataga.

Una altra exòtica proposta és recórrer la vall d’Agaete, on es pot descobrir l’única plantació de cafè d’Europa, situada a la mateixa vall i envoltada d’un paratge de gran interès botànic i arqueològic. Un autèntic oasi en el qual creixen abundants fruites tropicals, com ara papaies, mangos i alvocats.

Antigues cultures de l’illa

Una mica al nord d’aquesta ruta trobem un altre vestigi d’antigues civilitzacions que acaba de reobrir les seves portes al públic després de molts anys d’excavacions, el Museu i Parc Arqueològic de la Cova Pintada. L’edifici del museu s’ha aixecat sobre les restes d’un poblat aborigen canari i és un testimoni de la cultura dels antics habitants de l’illa, de la societat anterior a l’arribada dels europeus i dels primers anys de la colonització.

Finalment, la quarta proposta és una llaminadura per als senderistes que busquin paisatges únics. Recorre el Parc Rural de Doramas, on la presència d’un reducte de laurisilva, de mostres fòssils i d’altres singularitats biològiques converteix aquest lloc en únic. La ruta continua fins al barranc de Veneguera, conegut pels seus enormes canons i una de les zones més salvatges i amb més encant d’aquesta illa.

Més informació

902.200.400

bthetravelbrand.com

Més de 750 oficines a tot l’Estat espanyol



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia