Economia

Societat

Els 32 artesans de la Bisbal i rodalia, junts en un catàleg

La capital baix-empordanesa i quatre poblacions dels entorns són el territori català amb més densitat d’artesans

Més d’una quarantena d’artesans integrats en 32 petites empreses de la Bisbal i quatre municipis del seu entorn –Corçà; Cruïlles, Monells i Sant Sadurní; Forallac i Ullastret– són els protagonistes del primer catàleg d’artesans d’arts i oficis acreditats, editat en el marc de col·laboració que els cinc municipis duen a terme dins del pla estratègic de desenvolupament econòmic local.

Entre les cinc poblacions aglutinen la concentració més alta d’artesans de Catalunya, fora de l’àrea metropolitana de Barcelona. En els darrers anys hi ha hagut un creixement d’antiquaris, brocanters i empreses relacionades amb la decoració de la llar, així com d’artesans d’altres famílies d’oficis diferents de la ceràmica com ara joiers, basters, estorers, forjadors i artistes florals. Actualment els artesans vinculats a la ceràmica representen un 60% del total d’artesans identificats al territori.

Porta oberta a cooperar

Maria Carme Güell, alcaldessa de Corçà, on va tenir lloc la presentació de la guia, va destacar la dinamització que la feina dels empresaris suposa, sobretot, per als quatre municipis petits de l’Empordanet que participen en el pla econòmic amb la Bisbal. I el cap de l’àrea d’Artesania de la Generalitat, Xavier Villas, que va destacar que la iniciativa és un salt qualitatiu per promocionar les activitats dels 45 artesans a Catalunya i a l’estranger, va encoratjar els professionals a cooperar entre ells i entrar en contacte amb dissenyadors per obrir noves vies de negoci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia