Economia

UdP vol mesures urgents per als afectats pel tornado

El sindicat agrari avalua que els danys tindran un cost de milers d’euros

Unió de Pagesos demana a les administracions de Catalunya i l’Estat espanyol que adoptin mesures urgents per restablir l’activitat agrària a les granges i els conreus afectats pel tornado de 7 de gener passat. El sindicat reclama l’establiment d’ajudes per refer els danys de les explotacions agropecuàries i masies, i també ajuts per a la reparació, rehabilitació i reconstrucció dels habitatges, mesures fiscals com ara l’adequació dels mòduls de l’IRPF a la pèrdua de producció, exempció de l’IBI i de quotes a la seguretat social agrària durant un any. A més, UdP demana que la Generalitat articuli línies de crèdit com ara ajuts de l’Estat per compensar pèrdues de rendes futures o de béns productius ocasionats pels desastres naturals. El sindicat insisteix en la necessitat de portar a terme aquestes mesures amb celeritat i de manera justa, i critica que els ajuts establerts per les administracions per als afectats dels incendis del 2012 a l’Alt Empordà eren tan restrictius que finalment gairebé ningú va optar per acollir-s’hi.

El sindicat, que ha visitat aquesta setmana granges i conreus afectats de l’Alt Empordà, també demana a les empreses asseguradores la màxima celeritat i rigor a l’hora de fer les valoracions dels danys, que avalua en milers d’euros, tot i que els pèrits encara treballen en aquest aspecte.

D’altra banda, ahir dijous es va celebrar una reunió a la qual van assistir els ajuntaments afectats, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà per abordar la situació. La Diputació ja havia anunciat dimarts que es comprometia a estudiar línies d’ajut per fer front a les reparacions dels espais públics malmesos i ara el Consell s’ha ofert als consistori per fer-se càrrec de la neteja de les restes d’amiant que han quedat de les cobertes malmeses pel vent.

Segons ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies, l’alcalde de Cistella, Enric Gironella, el Consell contractarà una empresa externa perquè retiri amb totes les garanties aquest material contaminant. En paral·lel, s’estan fent gestions i tràmits per demanar la declaració de “zona catastròfica” en coordinació amb el subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA