Economia

El preu dels pisos de segona mà augmenta l’1,7% al tercer trimestre

El cost de l’habitatge vell puja a tots els barris de la ciutat de Barcelona menys a les Corts

El preu de l’habitatge de segona mà a Catalunya el tercer trimestre se situa en una mitjana de 2.507 euros el metre quadrat, l’1,7% més que el mateix període de l’any passat, segons l’últim informe de ’l’Índex Immobiliari Fotocasa’, un preu que està un 35,6% per sobre dels 1.849 euros el metre quadrat de mitjana a l’estat espanyol. El preu dels pisos de segona mà a Catalunya encarà estan un 35,1% per sota del màxim històric que van arribar al desembre del 2017 (3.864 euros). Catalunya és la tercera autonomia de l’Estat amb el preu més alt dels pisos de segona mà, per rere del País Basc i la Comunitat de Madrid. A la ciutat de Barcelona el preus van pujar a tots els barris menys a les Corts ( -2,4%).

El preu de l’habitatge de segona mà a Catalunya creix a totes les demarcacions territorials però sobretot a Barcelona on la mitjana de preus a les comarques barcelonines se situa al tercer trimestre en 3.000 euros el metre quadrat, un increment del 3,1% en relació amb el mateix període de l’any passat. Després de Barcelona se situen les comarques gironines amb 1.873 euros, el 2,2% més, Tarragona amb 1.493 euros, l’1,2% més i finalment Lleida amb 1.154 euros, el 0,2% més.

La mitjana de preus en habitatges de segona mà augmenta en 86 dels 137 municipis que formen part de l’índex immobiliari Fotocasa. El municipi on pugen més els preus és el de Montornès del Vallès ( Vallès Oriental), amb un creixement dels preus del 12,8%, mentre que el municipi on les preus han caigut més en el període estudiat ha estat el de Sallent (Bages), amb una reculada del 10,4%.

Les altres ciutats que registren els increment més alts de preus en el tercer trimestre són Sant Adrià del Besòs (10,8%), Sant Feliu de Llobregat (9,3%), Castellar del Vallès (7,9%) i la Pobla de Mafumet (5,6%).

Per contra, les altres localitats on els preus cauen més són Valls (-8,9%), Sant Jaume d’Enveja (-6,7%), l’Ametlla de Mar (-5,9%) i Centelles (-5,8%).

Situació a Barcelona

A la ciutat de Barcelona, nou dels deus districtes estudiats en l’índex Fotocasa registren increments de preus al setembre. On pugen més els preus és a Nou barris, amb un increment del 2,8%, Sants-Montjuïc el 2,6%, Ciutat Vella l’1,5%, Sarrià-Sant Gervasi l’1,4%, Sant Andreu l’1,3%, Horta-Guinardó i Gràcia l’1%, Sant Martí el 0,4% i Eixample el 0,3%. El barri on els preus reculen és Les Corts, amb una disminució del 2,4%.

Beatriz Toribio, directora d’estudis de Fotocasa, assegura que ’’ara per ara s’està lluny d’una possible bombolla immobiliària, atès que les xifres d’activitat del sector són molt baixes, però els forts increments que s’observen en algunes zones de les grans ciutats han de mantenir-nos en alerta’’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona