Economia

Lloret tindrà una escola d’hostaleria

La cadena Alegria Hotels obrirà el centre a tocar del Santa Cristina

Oferirà una trentena de certificats de professionalitat a més de cursos de formació

La cadena Alegria Hotels obrirà una nova escola d’hostaleria a Lloret de Mar el primer trimestre del 2019. L’edifici és a tocar d’un dels quatre establiments de la cadena a Lloret, l’hotel Santa Cristina. La nova escola du el nom d’Hotel Training School (HTS).

El gerent de la cadena Alegria, Jordi Piqué, assenyala que l’escola “es vol nodrir de quatre puntals: el certificat de professionalitat, la formació bonificada [tripartida], els contractes vinculats a algun element formatiu i la formació interna”. A Lloret, la cadena dona feina a unes 200 persones al mes d’agost, on té el Santa Cristina, el Plaza París, el Fenals Mar (l’antic Savoy) i l’Aparthotel Bolero. Segons Piqué, “a llarg termini la cadena pretén que l’escola pugui ajudar a nodrir de personal el sector”. Alegria Hotels, amb seu a Santa Susanna (Maresme), ha invertit 750.000 euros en l’HTS.

Acord per al professorat

Mitjançant un acord amb l’empresa de Màlaga Dabo Consulting, l’escola disposarà de docents i del material per a la formació de l’HTS. De fet, mitjançant el web (www.hts-school.com), ja es poden fer les inscripcions i la formació (en línia) en alguns dels cursos. Després de la negociació amb el Departament d’Empresa i Coneixement, l’escola ofereix 32 certificats de professionalitat (amb acreditació estatal i europea), vinculats al turisme, al màrqueting i al comerç, entre altres àmbits.

Com a formació adscrita al Departament d’Educació, l’institut Coll i Rodés ja ofereix cicles formatius de graus mitjà i superior a l’hotel Evenia.

LA FRASE

Tenim cursos per a tots els departaments d’un hotel. De la A a la Z, podem oferir tota la formació
Sònia Corral
Directora de l’escola d’hostaleria DE LLORET, L’HTS

Capacitat per a 200 alumnes

La nova escola d’hostaleria de Lloret de Mar, l’HTS, fa 856 m² i està repartida en dues plantes. Hi ha, entre altres espais, tres aules polivalents, una aula de recepció, una cuina, un bar sala on es pot fer formació per a sommelier, una aula d’idiomes i dos magatzems. A la planta inferior, hi ha una aula habitació i una amb planxa, màquines de cosir i rentadores. Els responsables de l’HTS assenyalen que la capacitat màxima del centre és de 200 alumnes i que a cada aula hi pot haver un màxim de 30 persones. “A banda de la formació per a la cadena, creiem que l’escola té futur com a projecte empresarial i per al sector”, explica el gerent d’Alegria Hotels, Jordi Piqué



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia