Una llet amb traçabilitat

La fàbrica Ato de Vidreres ha substituït la llet tradicional per una altra que es diu Ato Natura i que prové de sis granges gironines i una de Lleida, que són les propietàries de la marca

Fa només quatre mesos que els nous propietaris de la fàbrica Ato de Vidreres van deixar de produir amb bric la llet Ato tradicional per confeccionar totalment l'anomenada Ato Natura, un «tipus de llet revolucionària dins del mercat estatal», ja que «nutricionalment és més rica que una llet normal i té valors sanitaris molt superiors», i també perquè té «una total traçabilitat». Avui, l'única llet que encara no es fa d'acord amb aquest procés és la que està envasada amb ampolla de plàstic, «perquè de moment no tenim envasadora de plàstic a Vidreres».

La idea del canvi de la llet tradicional a l'Ato Natura es va imposar el febrer del 2008, quan la societat Ato Natura SL, formada per sis ramaders gironins i un altre de Lleida, van decidir adquirir el 60% de les accions de la factoria de Vidreres. L'altra 40% continua en mans dels anteriors propietaris: la Coorporación Alimentaria Peñasanta. Les 6 explotacions gironines són: SAT Sant Mer, de Vilademuls; Can Costa de Manol, de Lladó; Mas Guri, de Cassà de la Selva: Granja el Trèvol, de Vilobí d'Onyar; Mas Bes, de Salitja; i Mas la Coromina, de la Vall d'En Bas. La de Lleida és la Granja Sant Josep d'Almacelles (Segrià).

Només dos mesos després surt al mercat la primera llet Ato Natura envasada en bric i aquest procés de canvi va acabar el novembre del 2009. «Ara ja hem substituït tota la llet tradicional del bric per l'Ato Natura», va dir el president del consell d'administració i propietari de l'explotació de Lleida, Jaume Pont. La producció actual de la fàbrica de Vidreres és de 42 milions de litres l'any «i aquesta quota coincideix amb les vendes que tenim les set explotacions». Pont assegura que la marca garanteix totalment la traçabilitat del producte «perquè no només assegurem que surt de les nostres granges sinó que també quan arriba a fàbrica tenim unes línies de producció separades de la resta per garantir-ne la traçabilitat», diu Pont, que manté que no hi ha cap més central lletera que tingui línies separades.

Nutricionalment més rica

Segons els responsables de la societat, l'Ato Natura és un tipus de llet «nutricionalment molt més rica que la llet normal i amb valors de sanitat molt superiors perquè doblem el contingut natural d'Omega 3, augmentem un 20% els greixos insaturats i en disminuïm els saturats». Tot això, a efectes pràctics, «és molt convenient per a la prevenció de les malalties cardiovasculars, el colesterol, les hipertensions i fins i tot els nivells del CLA (àcid linoleic conjugat), una de les poques fonts naturals que aporta un àcid gras essencial per a la salut humana amb propietats anticancerígenes».

Tot això, segons el president del consell d'administració d'Ato Natura, s'obté de manera natural «perquè ho sintetitza la vaca» modificant la seva alimentació i aportant-li fonts proteíniques i greixos naturals».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.