Economia

L’aerolínia coreana Asiana Airlines obre a Barcelona la seva primera seu a la península

La companyia, que ja ofereix quatre vols setmanals directes a Seül, coordinarà des de la capital catalana totes les seves operacions a l’Estat i Portugal

Amb l’oficina de Barcelona, la companyia tindrà sis oficines a Europa

L’aerolínia coreana Asiana Airlines ha obert a Barcelona la seva primera seu a la península Ibèrica per coordinar les operacions a l’Estat espanyol i Portugal. Segons el cap regional de la companyia a Barcelona, Seungchul Shin, Barcelona “ofereix a Asiana Airlines les garanties d’una ciutat internacional, amb una posició geogràfica estratègica, bones infraestructures, atractiu turístic i infinitat d’oportunitats de negoci, així com la celebració d’esdeveniments globals de rellevància com el Mobile World Congress”.

Asiana Airlines ja ofereix des de l’estiu una ruta regular directa entre Barcelona i Seül quatre dies a la setmana i segons Shin, la seva intenció és “reforçar els vincles entre Corea i Catalunya a escala comercial”, ampliant les rutes de mercaderies actuals.

L’oficina, a la T1 d’El Prat, ha creat per ara una desena de llocs de feina i l’aerolínia preveu incrementar més la plantilla “aviat”. De fet, Asiana Airlines assegura que la seva oficina a Barcelona ja ha permès la “creació indirecta d’altres llocs de treball, no només a l’aeroport, sinó també en altres àrees de la companyia”.

En l’àmbit comercial, les exportacions catalanes a Corea del Sud van augmentar un 6,2% el 2017 en comparació amb l’any anterior i van sumar 362,8 milions d’euros. Hi ha prop de 2.000 empreses catalanes que venen els seus productes o serveis al país asiàtic.

Per Asiana Airlines, Barcelona suposa una “porta d’entrada a l’Estat espanyol i la resta d’Europa per a molts viatgers coreans, com ho és també Seül per als catalans que viatgen a Àsia”.

Asiana Airlines, amb prop de 9.000 treballadors, té 76 rutes internacionals de passatgers a 22 països i 25 rutes de mercaderies a una desena.

La seva central europea és a Frankfurt, i Barcelona s’afegeix a les oficines de Londres, París, Venècia o Estambul.

Asiana Airlines ha arribat a Barcelona de la mà d’ACCIÓ, l’oficina d’atracció d’inversions estrangeres del Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia