Economia

Tret de sortida a l’edició de la 080 Barcelona Fashion amb ànima més internacional

La passarel·la barcelonina programa quatre marques estrangeres i aposta perquè les 23 locals tinguin més repercussió

La 080 Barcelona Fashion ha arrencat aquest dilluns al Recinte Modernista de Sant Pau amb la voluntat de trobar un equilibri entre dissenyadors emergents i veterans i de mostrar una ànima més internacional.

La consellera de Presidència Elsa Artadi i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han donat aquest matí el tret de sortida a la 23a edició de la cita, que se celebra fins al 7 de febrer.

Per la passarel·la barcelonina desfilaran quatre marques estrangeres i 23 de catalanes. El dissenyador turc Umit Benan, la firma sud-africana Chulaap, el creador peruà d’origen asiàtic Esaú Yori i la firma colombiana Polite completen el cartell de 27 dissenyadors que presentaran les seves col·leccions. Entre ells, clàssics de la cita com Antonio Miró, Custo Barcelona, Teoh&Lea o Lebor Gabala, firmes locals que buscaran una repercussió internacional desfilant a la 080, on s’han acreditat més d’un miler de periodistes de 400 mitjans.

En el marc de l’acte inaugural, la consellera Artadi ha destacat que la moda és “caràcter”, “una actitud davant la vida”, i alhora “és un sector estratègic de país, molt arrelat a casa nostra”. D’altra banda, ha recordat que el sector ve de patir una crisi “molt forta” però que ara comença a viure una “certa recuperació” obtenint “dades positives”. “Comencem a anar en la direcció correcta”, ha celebrat.

Al seu torn, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat el lligam entre Barcelona, la creativitat artística, la innovació, i la moda, aspectes que formen part dels “gens de la ciutat”, ha assegurat. A més ha assenyalat que la capital catalana “és un referent en el sector econòmic del disseny”, i que iniciatives com el 080 Barcelona Fashion serveixen per potenciar el seu posicionament en el sector, “tant des d’una perspectiva econòmica com cultural”.

A la inauguració també hi ha participat la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta; acompanyades de representants de les empreses patrocinadores i dissenyadors.

Enguany, per primera vegada, la 080 Barcelona Fashion s’allargarà un dia més, reservant una jornada fora del programa oficial a la desfilada protagonitzada per la Fundació Ared i la seva empresa d’inserció Salta, dedicades a la integració social i laboral de persones en risc d’exclusió social. Aquesta fundació, presidida per l’exmodel Judit Mascó, saltarà a la passarel·la el 9 de febrer amb una col·lecció de moda laboral i uniformes confeccionats per un equip integrat, en la seva majoria, per dones en risc d’exclusió social procedents de centres penitenciaris i de serveis socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA