Economia

Els taxistes de Madrid desconvoquen la vaga després de setze dies de reivindicació

El col·lectiu ha decidit reprendre l’activitat amb el 54% dels vots a favor i el 45% en contra

El sector no ha aconseguit un decret semblant al que s’aplicarà a Catalunya

Els taxistes de Madrid han votat aquest dimarts desconvocar la vaga indefinida que mantenien per la regulació del servei de vehicles de lloguer amb conductor (VTC). La decisió després de setze dies de mobilització però sense que la negociació amb la Comunitat de Madrid hagi satisfet cap de les seves reivindicacions.

Dels 7.843 taxistes que han votat al llarg d’aquest dimarts –d’un total que supera els 22.000–, el 53,90% (4.233) s’ha decantat per aturar la mobilització i el 44,90% (3.522) per continuar-la, segons ha anunciat Fedetaxi. També hi ha hagut 60 vots en blanc i 22 de nuls. La votació s’ha desenvolupat des de les deu del matí fins a dos quarts de set del vespre a la Terminal 4 de l’aeroport de Madrid-Barajas.

Els taxistes tornaran a recórrer els carrers de la capital espanyola a partir de les sis de la matinada d’aquest dimecres. “El taxi de Madrid torna als carrers, torna a treballar, però no es rendeix”, ha declarat el president de la Federació Professional del Taxi de Madrid, Julio Sanz. “Això no ha fet res més que començar: primavera calenta fins a les eleccions”, ha advertit. Sanz ha assegurat que el sector continuarà convocant “manifestacions, concentracions i mesures de pressió” per “dignitat” i “orgull”.

Els taxistes madrilenys lluitaven per aconseguir un decret similar al que s’aplicarà a Catalunya, que estableix un termini mínim d’un quart d’hora de precontractació obligatòria del servei VTC o que els cotxes no es puguin geolocalitzar, entre d’altres condicions. La Comunitat de Madrid, però, no ha accedit a cap de les peticions del sector.

Fins ara l’única proposta del govern autonòmic madrileny ha estat la d’iniciar la redacció d’un nou decret de regulació del sector, sense que s’hagi legislat sobre el servei VTC.

Així, serveis com els que ofereixen les plataformes Uber i Cabify continuaran actius a la capital espanyola, a diferència del que ha passat a Barcelona, on totes dues companyies han anunciat que abandonen la ciutat.

De fet, el comitè de vaga va decidir ahir a la nit convocar la consulta després d’haver-se sentit “insultats” i “humiliats” pel govern autonòmic. Segons Sanz, el govern madrileny ha estat “enganyant sistemàticament” al col·lectiu del taxi, que se sent “menyspreat de la manera més roïna que uns polítics poden fer”.

Però els taxistes avisen que el que ha aconseguit “el partit més corrupte d’Espanya” amb la negativa frontal a les seves peticions és “unir el sector del taxi” i “donar-li més força” per a la “llarga guerra” que mantindran”. “Guanyarem: és qüestió de temps”, han reblat.

A partir d’ara, el comitè de vaga es constituirà en un grup de treball per estudiar properes accions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia