Economia

Els accidents amb baixa a la feina van augmentar

Segons un informe de la UGT, l’any 2018 van créixer més els de trànsit i els lleus

La sinistralitat laboral va tornar a créixer l’any passat a Catalunya, segons dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, analitzades per la UGT. Al llarg de l’exercici, 82 treballadors van morir, 60 dels quals al seu lloc de treball i 22 mentre anaven o tornaven de la feina. En els dos primers mesos del 2019, a més, ja han mort set treballadors en accidents laborals, segons recullen les estadístiques oficials. En total, l’any passat es van detectar 242.083 accidents laborals, un 1,66% més que el 2017 (any en què també van morir 78 treballadors). D’aquests 242.083 accidents laborals, 94.695 van ser accidents de treball amb baixa, un 3,82% més que el 2017 en el mateix període (91.215 accidentats amb baixa el 2017). I els accidents laborals greus són molt menys freqüents que els accidents lleus. Dels 94.695 accidents del 2018, 94.124 van ser lleus i 511 greus. Amb tot, el sindicat recorda que les últimes xifres del 2017 i del 2018 indiquen que, en l’últim any, els accidents amb baixa provocats per l’activitat laboral han augmentat. I que el nombre d’accidents in itinere va augmentar un 5,92%, fins a un total de 19.653. Segons la UGT, alguns estudis demostren que un de cada cinc accidents laborals greus són accidents de trànsit i que la majoria de sinistres s’esdevenen en trajectes curts.

Per al sindicat, “les dades de sinistralitat laboral no deixen cap mena de dubte: la tendència a l’alça dels accidents ens demostra el deteriorament del sistema preventiu a les empreses com a conseqüència de la crisi econòmica i de les reformes laborals”.

El document de la UGT posa en relleu que “el nombre d’accidents de treball i les malalties professionals continuen augmentant any rere any. Però malgrat aquest increment continuen sense ser declarades i traspassades per part de les mútues al servei públic de sanitat”. El sindicat lamenta que les dades confirmen el creixement del nombre de dones que tenen accidents laborals amb baixa a Catalunya, amb un especial repunt de les treballadores amb contracte eventual, i demana la derogació immediata de les reformes laborals per posar fi a la precarietat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia