Economia

La plantilla de Torrot-Gas Gas ratifica per unanimitat el preacord per a l’ERO d’extinció a la fàbrica de Salt

Després de rebre l’aval de la plantilla, comitè i direcció signen el document que preveu també facilitar recol·locacions

La plantilla de Torrot-Gas Gas ha ratificat el preacord al qual van arribar el comitè d’empresa i la direcció aquest dimecres per a l’ERO d’extinció a la fàbrica de Salt.

L’assemblea, que s’ha celebrat aquest dijous a la tarda, ho ha avalat per unanimitat amb pràcticament tota la plantilla – només faltaven una desena d’empleats per causes mèdiques o personals–. El document que s’ha signat preveu l’acomiadament de 20 treballadors, catorze dels quals de la secció de motos elèctriques que es venen sota el segell de Torrot. Els altres sis afectats per l’ERO seran de la secció de motos de competició de la marca Gas Gas.

L’acord preveu indemnitzacions de 33 dies als treballadors, així com la contractació d’una empresa per facilitar la recol·locació i l’obertura d’una borsa de treball.

Més d’un centenar de treballadors de Torrot-Gas Gas han assistit a l’assemblea que s’ha fet aquesta tarda i que ha servit per tirar endavant el preacord al que sindicats i empresa van arribar dimecres. El resultat ha estat clar, unanimitat. Cap vot en contra ni cap en blanc, fet que ha portat al comitè a signar el document amb l’empresa.

A més, la direcció de la fàbrica també s’ha compromès a contractar una empresa de recol·locació que atengui els qui ara perdin la feina. I en paral·lel, tots aquells a qui ara se’ls rescindeixi el contracte passaran a formar part d’una borsa, per tal que puguin recuperar la feina en cas que l’empresa creixi o tingui necessitats de producció.

Segons apareix a la documentació de l’ERO, que la direcció va entregar al comitè, l’empresa arrossega un deute de 23 milions d’euros i durant el darrer exercici ha patit una davallada de vendes de més del 50% (passant dels 39,3 milions de facturació del 2017 als 22 de l’any passat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia