Economia

La Cambra prendrà el pols a l’empresariat

Farà consultes sobre el suport a la independència i la sobirania fiscal

La candidatura Eines de País, que ha assolit la majoria absoluta a la Cambra de Comerç de Barcelona, va presentar ahir les línies mestres de la seva gestió un cop es constitueixi el ple i es prengui possessió dels nous càrrecs, encapçalats pel nou president, Joan Canadell. En una roda de premsa al Museu Marítim de Barcelona, Canadell va definir ahir algunes de les accions prioritàries, com ara l’actualització del cens empresarial per formular un seguit de consultes al voltant de temes com ara el suport dels empresaris a la independència, la disposició d’aquests a fer actes de sobirania fiscal, el popularment anomenat “tancament de caixes”, deixant d’ingressar els impostos a l’administració estatal, “si es donen determinades circumstàncies”, i també copsar el suport dels empresaris a una declaració del rei espanyol com a persona non grata.

El nou president, junt amb alguns dels càrrecs que ja han estat designats, com ara la vicepresidenta primera de la Cambra, Mònica Roca, es van mostrar disposats a acceptar resultats negatius en les consultes i a adaptar-hi el paper de la Cambra amb un perfil un xic més baix en l’activisme per la República, que consta en el seu ADN fundacional, en funció de la resposta.

Altres accions urgents seran la potenciació del servei d’estudis de la institució per analitzar el cost d’oportunitat que ha generat el dèficit inversor de l’Estat a Catalunya, concretament amb l’incompliment reiterat de la disposició addicional tercera de l’Estatut.

Quant a la viabilitat econòmica de la Cambra, els nous responsables compten durant aquest mandat amb les aportacions de les 14 cadires “de plata”, del ple, ocupades per grans empreses que abonen un mínim de 75.000 euros anuals durant 4 anys. Amb tot, la intenció del nou equip és que en el pròxim mandat s’hauran trobat altres vies d’ingressos i que “el ple es triï democràticament al cent per cent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA