Economia

El BCE manté els tipus d’interès fins al 2020

Mario Draghi afirma que la decisió reflecteix l’augment de la incertesa

El Banc Central Europeu va decidir ahir mantenir intactes els tipus d’interès, de facilitat de crèdit i de dipòsit en el 0,00%, el 0,25% i el -0,40%, respectivament, fins a mitjan 2020 el temps que sigui “necessari” per garantir l’evolució de la inflació a nivells inferiors però que s’acostin al 2% a mitjà termini. D’aquesta manera, la institució amb seu a Frankfurt ajorna l’augment dels tipus com a mínim sis mesos més, ja que l’última previsió, feta pública a l’abril, preveia només mantenir els tipus actuals fins a finals d’aquest 2019.

El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, va dir en roda de premsa a Vílnius que la decisió d’endarrerir, almenys, sis mesos, la pujada dels tipus d’interès reflecteix “l’augment de la incertesa” per “la creixent amenaça del proteccionisme i el Brexit, i també per les vulnerabilitats dels mercats emergents.

“Malgrat que les dades econòmiques del primer trimestre han estat una mica millors del que s’esperava, la informació més recent indica que el vent en contra global continua llastrant les perspectives de la zona euro”, ha postil·lat Draghi.

Per altra banda, el consell de govern del BCE té la intenció de continuar reinvertint els bons que ha anat adquirint a través del programa de compra d’actius (APP) un cop pugin els tipus d’interès i durant el temps que sigui necessari per mantenir “condicions de liquiditat favorables”.

El BCE també va revisar a l’alça una dècima les previsions de creixement de la zona euro el 2019, fins a l’1,2% (1,1% previst al març). Draghi va dir que l’entitat també abaixa els pronòstics de creixement per al 2020 dues dècimes, fins a l’1,4% (1,6% al març) i una dècima els del 2021, fins a l’1,4% (1,5%).

Al març, l’entitat ja va revisar a la baixa notablement els seus pronòstics de creixement per a aquest any en sis dècimes. Ara apuja una dècima les seves previsions d’inflació per a aquest any, però encara estan lluny del seu objectiu, que és una taxa d’interès propera però una mica per sota del 2%.

El BCE preveu una inflació de l’1,3% el 2019 (1,2% en els pronòstics del març), de l’1,4% el 2020 (1,5% al març) i de l’1,6% el 2021 (invariable).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA