Economia

Un 10% menys de desnonats a la demarcació

En el primer trimestre es doblen les demandes per ocupacions il·legals

El nombre de desnonaments a les comarques gironines ha baixat un 10% durant el primer trimestre del 2019, segons les dades que publica periòdicament el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que recull els efectes de la crisi als jutjats. Entre el gener i finals de març, se n’han executat 510 davant dels 570 que es van dur a terme durant el mateix període del 2018. De mitjana, aquestes xifres, suposen que cada dia s’executen fins a cinc desnonaments arreu de la demarcació. En aquest sentit, la majoria, sis de cada deu, són contra llogaters que no poden pagar les quotes. Un total de 153 desnonaments corresponen a execucions hipotecàries. Les comarques gironines són el segon territori de tot Catalunya amb més desnonaments després de Barcelona (2.368), ja que a Lleida, entre el gener i el març, se n’han fet 412, i a Tarragona, 267.

Les dades del CGPJ també reflecteixen l’augment de les demandes per ocupacions il·legals d’habitatges, que s’han doblat d’un any per l’altre. Si durant el primer trimestre del 2018 se’n van interposar 26, aquest any la xifra ha augmentat fins a les 50. L’estadística del CGPJ reflecteix com les clàusules sòl continuen col·lapsant els jutjats. Durant el primer trimestre del 2019, els jutjats han resolt 585 reclamacions per aquest motiu, però els n’han entrades 535 més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia