Economia

L’ANC insta a triar firmes que no formin part d’oligopolis

Posa en marxa el cercador Consum Estratègic, on es poden oferir elèctriques, telefòniques i bancs alternatius

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha activat el cercador d’empreses alternatives als oligopolis en electricitat, gas, finances, telefonia o assegurances. L’entitat fa una crida a les empreses interessades a registrar-se i oferir els seus serveis a través de la web consumestrategic.cat perquè els ciutadans puguin buscar les firmes de serveis regulats que més els satisfacin segons les seves característiques –cooperativa, certificació ISO 14000, responsabilitat social, respecte al medi ambient, economia circular, etc.

A través del codi postal, les persones interessades podran saber quines empreses ofereixen els seus serveis al lloc on viu en els rams de l’electricitat, gas, telefonia, carburants, finances, assegurances, grans superfícies, sindicalisme i associacionisme empresarial. El coordinador de la comissió Fem República de l’ANC, David Fernàndez, no va voler revelar ahir el nombre d’empreses que ja es poden trobar a la plana web perquè, explica, l’entitat considera la posada en marxa del cercador com el punt d’inici perquè s’hi apuntin les empreses. De fet, ahir, s’hi podia cercar alguna elèctrica o asseguradora però no s’hi trobava cap entitat financera o gran superfície per diversos codis postals de Barcelona. Fernàndez va fer balanç positiu de les 120 xerrades i 92 fires per a empreses que l’ANC ha organitzat arreu durant vuit mesos. Les firmes que han participat en les fires –moltes no són al registre de la plana web perquè aquesta és una decisió voluntària– han sumat 148.000 contractes de clients nous, segons les dades que l’ANC assegura que li han facilitat. L’ANC fa una crida a apostar per firmes que no formen part dels antics monopolis de l’Estat que es van privatitzar en ”oligopolis”.

LA FRASE

No és un registre de firmes compromeses amb la independència, sinó amb les decisions democràtiques
Elisenda Paluzie
presidenta de l’anc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia