Economia

La UE tanca l’acord de lliure comerç amb Mercosur després de 20 anys de negociacions

Brussel·les afirma que crearà oportunitats “significatives” per als països europeus i del Mercat Comú del Sud

El president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, remarca que és “un moment històric”

La Unió Europea i Mercosur han tancat aquest divendres 20 anys de negociacions en arribar finalment a un acord comercial “ambiciós, equilibrat i ampli” entre les dues regions.

La Comissió Europea destaca en un comunicat que el nou marc comercial consolidarà una associació “estratègica” i crearà “oportunitats significatives” per als països europeus i els estats que integren el bloc del Mercat Comú del Sud (Brasil, Argentina, Uruguai i Paraguai). “És un moment històric”, ha afirmat el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

L’acord cobrirà una població de 780 milions d’habitants i representa un “clar compromís” de les dues regions amb el comerç internacional, afirma Brussel·les. “Donarà a les empreses europees un important avantatge en un mercat amb un enorme potencial”, afegeix la nota.

El pacte suposarà “importants reformes econòmiques i modernitzacions” dels països del Mercosur i respectarà, segons el comunicat de la Comissió, “els més alts estàndards de seguretat alimentària i protecció del consumidor”. A banda, també tindrà en compte les normes ambientals i conté “compromisos específics” sobre els drets laborals.

Fa pocs dies, una carta impulsada pel president del govern espanyol en funcions Pedro Sánchez i firmada pels líders d’Alemanya, Holanda, Suècia, Portugal, República Txeca i Letònia demanava a la Comissió Europea, la responsable de dirigir les converses comercials, que fes una oferta “equilibrada i raonable” per facilitar el pacte amb aquesta agrupació regional formada per l’Argentina, el Brasil, Paraguai i l’Uruguai.

“És el moment de tancar-lo”, defensaven llavors fonts diplomàtiques espanyoles en veure “una oportunitat” per signar el pacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia