Economia

Mor als 86 anys Joan Cañigueral Isern, president del grup Cañigueral

El grup es propietat de Frigorífics Costa Brava, de Riudellots de la Selva i també d’embotits Monter que proveeix la cadena de supermercat Mercadona

L’empresari cassanenc Joan Cañigueral Isern, president del Grup Cañigueral, va morir ahir al matí a l’edat de 86 anys, en el seu domicili familiar.

Joan Cañigueral, va néixer el 1933 a Cassà de la Selva. El 1965, juntament amb els seus germans, Joaquim i Càndid, va començar l’empresa familiar en el sector carni que va donar origen a l’actual Grup Cañigueral a través del qual van crear un escorxador i sala de desfer i fàbrica d’embotit.

Quatre anys més tard,el Grup Cañigueral va adquirir una participació de Frigorífics Costa Brava, de Riudellots de la Selva, juntament amb dues empreses més. Posteriorment van comprar la totalitat d’aquesta empresa, que amb els anys s’ha convertit en un referent en la comercialització del sector carni a l’Estat espanyol. Frigorífics Costa Brava va ser la primera empresa que va aconseguir l’autorització per vendre carn de porc als Estats Units.

Grup Cañigueral ha fundar i ha adquirit per complementar la fabricació i comercialització de tota la gamma de productes carnis, fonamentalment centrats en el porcí. És el cas d’Embotits Monter, que van crear el 1989 i que té la seva seu a Sant Jaume de Llierca i que proveeix a la cadena de supermercats Mercadona; Coopecarn (l’any 2007), Far Jamones y Embutidos (2016) i Frescos Delisano (2016) i aquest mateix any, el Grup Cañigueral va adquirir Fricafor.

El consell d’administració i treballadors de totes les empreses del Grup Cañigueral de Cassà lamenten profundament la seva pèrdua i li agraeixen la seva vida d’absoluta dedicació al Grup.

La sala de vetlla s’instal·larà al tanatori de Cassà de la Selva, avui d’11 del matí a 1 del migdia i de 4 a 8 del vespre. El funeral serà demà divendres a les 11 del matí, a l’església parroquial de Cassà de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA