Economia

Posar fi als locals buits, una de les noves fites per a la Cambra de Sant Feliu

El nou ple dona llum verd a set comissions per al mandat que al juny va encetar Eduard Bosch

El comerç exterior i les infraestructures, altres reptes

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols ha aprofitat el primer ple ordinari del mandat, aquest juliol, per engegar les primeres comissions de treball sectorial. Són set, inicialment, ja que no descarten habilitar-ne alguna més en les pròximes setmanes o al llarg dels quatre anys, si detecten noves necessitats. De totes aquestes, una de les que afronten nous reptes és la de Comerç, Serveis i Turisme, que vol treballar contra el nou fenomen de la proliferació de locals buits a les zones comercials dels municipis de la demarcació, un fenomen negatiu que és motivat per diversos factors: la manca de relleus generacionals, la competència dels nous canals de comerç electrònic i els elevats preus de lloguer en casos extrems, com ara a l’avinguda s’Agaró de Platja d’Aro.

El nou grup ocuparà quatre dels vocals del nou ple: Salvador Giraut –expresident de l’Agrupació d’Empresaris de Castell-Platja d’Aro–, Lali Mas –Magatzem Frigorífic Busquets–, i els hotelers Diego Arnaste –gerent del grup Aromar– i Albert Sibils –vocal per Pimec–. Entre les fites paral·leles, es fixen el foment de noves associacions de botiguers i el treball coordinat amb les existents, la transició dels negocis cap al comerç electrònic i l’impuls del reciclatge de residus o la formació continuada de les plantilles.

També amb vessant comercial, però més encaminada cap a les exportacions d’empreses, la nova comissió de Comerç Exterior vol avançar, amb el nou president de la Cambra, Eduard Bosch, i amb Alícia de Maria i Emanuela Carmenati, per guiar les empreses cap als canals internacionals i les missions a l’estranger. Els cinc àmbits de treball de les comissions restants seran l’ordenació del territori, sostenibilitat i transport; polígons industrials; indústries i noves tecnologies; ensenyament, i, finalment, arbitratge de conflictes.

LA XIFRA

7
comissions
de treball ha engegat la Cambra de Sant Feliu, tot i que no descarten crear-ne més per a necessitats futures.

Infraestructures al límit, un altre punt calent

A la comissió d’infraestructures hi continua Pere Ayach, amb Martí Banaset com a adjunt, però després dels anys de crisi i retallada d’inversions, el nou comitè executiu que encapçala Eduard Bosch vol reactivar reivindicacions com ara que es desdobli la C-65 fins a Girona, un coll d’ampolla evident els caps de setmana d’estiu, però amb sinistralitat i altes intensitats quotidianes de trànsit entre Girona i la Costa Brava Centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia