Economia

La seguretat del Prat: un 90% de serveis mínims

La delegació del govern espanyol a Catalunya va fixar ahir uns serveis mínims d’un 90% per a la vaga convocada pel comitè d’empresa del grup Trablisa, adjudicatari de la seguretat de l’aeroport del Prat. La mobilització, de caràcter indefinit, és previst que comenci divendres com a protesta per les condicions laborals i salarials que afecten uns 500 treballadors, que controlen els accessos a la infraestructura. La resolució del govern espanyol, que els treballadors consideren “abusiva”, argüeix que la seguretat al Prat és “estratègica” i més coincidint amb dies de màxima afluència per la temporada estival. La mobilització reprodueix la que ara fa dos anys van dur a terme els mateixos treballadors, aleshores de l’empresa Eulen, que va acabar amb un laude arbitral que anul·lava els expedients oberts per l’empresa a alguns dels vaguistes. Tot plegat, però, està pendent de la reunió que la direcció i empleats mantindran avui al Departament de Treball per mirar d’arribar a un acord.

En una situació semblant es trobava ahir el personal de terra d’Iberia, que fa dies que manté negociacions amb la companyia per reivindicar més estabilitat laboral i increments de plantilla. En una nota, UGT alertava que “la falta de propostes” de la direcció d’Iberia “pot abocar a noves mobilitzacions” al Prat, com la del 27 i el 28 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia