Economia

Les oficines més sostenibles del món són al 22@

L’immoble està pensat per ser supereficient

Els espais, de lloguer, estalvien un 44% d’energia i un 46% d’aigua

Es tracta de l’edifici d’oficines més sostenible del món i és a Barcelona, concretament al barri tecnològic del 22@. Dissenyat per l’empresa catalana PGI Engineering, l’immoble ha assolit  els  101  punts, la màxima puntuació, dins la categoria LEED Platinum, un barem que certifica els edificis “verds” i que atorga l’US Green Building Council.

En aquest cas, aquest complex d’oficines de lloguer, que ocupa 37.000 m² al carrer de Pallars, disposa d’un disseny supereficient que obté un 44% d’estalvi d’energia i un 46% menys de consum d’aigua. Aquests resultats s’aconsegueixen amb una estructura que facilita al màxim la reutilització de les aigües grises i pluvials, i també gràcies a la instal·lació de sanitaris i aixetes de baix consum hídric.

En el cas de l’energia, l’edifici, anomenat Platinum@BCN, disposa de sistemes de captació solar fotovoltaica i també geotèrmica. A més, l’immoble s’ha construït a partir d’un 30% d’estalvi en cost de materials, a còpia d’utilitzar-ne de reciclats, que se suma al fet que un 70% dels materials són de proximitat i que un 100% de la fusta que s’hi ha emprat està avalada per l’FSC, és a dir, pels sistemes de certificació forestal, que estableixen els criteris exigibles en aquests productes.

Finalment, i com a colofó a la visió sostenible dels artífexs del complex, el 87% dels residus que es van produir durant la construcció van poder ser reciclats.

Aina Juliol, consellera executiva de PGI, reivindica “el compromís amb el medi ambient i amb l’excel·lència” a l’hora de projectar i edificar el Platinum@BCN i recorda que el resultat és fruit del treball de les diferents divisions de l’empresa, en col·laboració amb l’estudi d’arquitectura GCA Arquitectes Associats, amb seu a Barcelona.

Val a dir que PGI també ha certificat altres projectes, com ara l’edifici Luxa, també al 22@; la nau logística d’Amazon al Prat de Llobregat; Can Batlló, i Ca l’Alier Factory, aquest últim amb la particularitat que és un edifici de consum d’energia pràcticament nul. Tots aquests han rebut guardons i altes qualificacions en eficiència i sostenibilitat.

PGI està especialitzada en l’enginyeria d’instal·lacions. Des de la seva fundació, el 1992, ha participat en més de tres mil projectes locals i internacionals en sectors diversos, com ara l’hoteler, l’industrial, el logístic, el comercial, l’educatiu i l’hospitalari.

LA XIFRA

37.000
metres quadrats
ocupa el complex d’oficines de lloguer al bell mig del barri tecnològic de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia