Economia

UGT denuncia el sistema de concessió de serveis al Prat

Camil Ros es mostra “escèptic” sobre la mediació d’avui entre Iberia i el seu personal de terra

Insta Aena, l’Estat i la direcció de l’aeroport a intervenir-hi

“El sistema de contractació dels serveis de l’aeroport del Prat està basat en l’especulació.” Així definia ahir Camil Ros, secretari general d’UGT, l’origen del conflicte entre Iberia i els treballadors de terra de l’aerolínia a l’aeròdrom barceloní, que avui tindran l’última oportunitat d’arribar a un acord amb la direcció de la companyia. Serà en una reunió de mediació a Treball, per mirar de desconvocar les vagues previstes per a aquest cap de setmana i per als dies 30 i 31 d’agost.

Ros va recordar que conflictes com aquest i els de l’empresa de seguretat, també en vaga, s’han pogut evitar en el cas dels serveis contractats per la Generalitat, ja que fa anys que hi ha un acord en què no s’aplica aquest sistema “de subhasta de peix”, i sí, en canvi, s’atorguen les concessions a les companyies que compleixen requisits com els convenis col·lectius sectorials.

“Escèptic” respecte al resultat de la mediació d’avui, el portaveu ugetista va puntualitzar que Iberia “és tan sols una part del problema”, malgrat que la proposta sindical és la de conversió de contractes temporals “tramposos” a indefinits, en un aeroport on amb pràcticament el mateix trànsit que Barajas (més de 5 milions de passatgers), disposa de la meitat d’efectius. En aquest sentit, va reclamar la implicació d’Aena, de l’Estat i de la mateixa direcció de l’aeroport per trobar “una solució real”.

Calen majories àmplies i unitàries

Ros també va abordar la situació política que viu el país en espera de la sentència del judici del procés, i va evocar l’esperit unitari de partits i organitzacions socials en moments clau com el 10-J, amb la sentència de l’Estatut, o el 3-O, després de la repressió del referèndum. “Hi va haver moltes reunions buscant majories sòlides que ara no s’estan produint.” En lloc de donar una resposta “àmplia i unitària”, va lamentar, “estem centrats en la confrontació”. Ros també va fer al·lusió a la compareixença del vicepresident Aragonès per l’ajust de la despesa, i va recriminar als polítics que no hagin estat capaços d’aprovar uns pressupostos. Un retret similar al que el representant sindical va fer als líders progressistes a l’Estat per no fer un govern d’esquerres “imprescindible” i evitar unes eleccions “suïcides” en què “no es pot garantir que no sorgeixi un Salvini”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia