Economia

Les exportacions gironines han crescut del 5,5%

En els primers sis mesos de l’any han estat de més de 2.821 milions d’euros

El sector carni lidera el rànquing

Les exportacions gironines han crescut del 5,5% durant el primer semestre de l’any i ja superen els 2.821 milions d’euros, segons va informar ahir l’ACN. D’acord amb l’estadística que periòdicament publica el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, la indústria agroalimentari –amb les càrnies al capdavant– i els productes químics lideren el rànquing dels sectors que van a l’alça. El primer ha crescut del 13,4% i el segon, del 0,4%, en comparació del mateix període de l’any passat.

Durant els primers sis mesos d’aquest any, el sector agroalimentari ha fet exportacions per valor de 1.170,2 milions d’euros, 13,4% més que en el mateix període de l’any anterior. I dins d’aquest sector, el sector carni continua liderant el rànquing, amb 744,42 milions d’euros. La indústria alimentària és seguida per la química gironina. Segons l’estadística, aquest sector ha fet vendes a l’exterior per valor de 503 milions d’euros, 0,4% més que durant les mateixes dates l’any passat. En el tercer lloc hi ha els fabricants de maquinària, que han exportat a l’exterior per valor de 243,46 milions d’euros.

Les vendes que fan les empreses gironines a l’exterior continuen essent superiors a les importacions. El valor de les exportacions gairebé ha doblat el d’aquells productes que s’han fet venir de fora. Concretament, en el primer semestre, les importacions han crescut del 4,3% i s’han situat en els 1.452,5 milions.

LES XIFRES

13,4
per cent
d’increment ha registrat l’exportació de productes agroalimentari en el primer mig any.
26
per cent
de les vendes procedents de les comarques gironines les acapara França, seguida d’Itàlia i Alemanya.

La Xina, la quarta gran destinació

Pel que fa a les destinacions de les exportacions, la Unió Europea continua concentrant el gros de les exportacions gironines. França acapara més del 26% de les vendes, seguida d’Itàlia i d’Alemanya. La Xina ha escalat posicions i ja ocupa el quart lloc. En total, al territori ha exportat productes per valor de 156,77 milions al mercat del gegant asiàtic. El mes d’abril la pesta porcina a la Xina va fer disparar les exportacions de la demarcació, de manera que la Xina ha superat Portugal, que ocupa el cinquè lloc, amb vendes a l’exterior per valor de 152,57 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia