Economia

Els EUA i el Japó tanquen un nou acord comercial

Trump destaca que l’acord permetrà augmentar les exportacions al país asiàtic per valor de “milers de milions de dòlars”

Les dues parts esperen poder signar el text definitiu el mes vinent, durant l’Assemblea General de l’ONU

Els Estats Units i el Japó han tancat la negociació d’un nou acord comercial que permetrà augmentar les exportacions nord-americanes al país asiàtic, segona han anunciat aquest diumenge durant la cimera del G7 a Biarritz el president dels EUA, Donald Trump, i el primer ministre japonès, Shinzo Abe. L’acord assolit se centra en tres capítols: agroalimentari, industrial i comerç digital.

Després que les represàlies xineses per la guerra comercial llançada per Trump hagin afectat en bona part a les exportacions agroalimentàries nord-americanes, el president ha volgut posar en valor els avantatges per a aquest sector del principi d’acord aconseguit amb Japó.

En unes declaracions als mitjans, Trump ha destacat que l’acord permetrà augmentar les exportacions per valor de “milers de milions de dòlars”.

Ha detallat que el Japó comprarà blat de moro nord-americà per valor de “centenars de milions de dòlars” i a més s’obriran mercats per valor de fins a 7.000 milions de dòlars en altres productes.

El representant de Comerç Exterior dels EUA, Robert Lighthizer, ha assegurat que es tracta de “molt bones notícies per als nostres agricultors i ramaders”. Lighthizer ha afegit que l’acord evita l’augment dels aranzels nord-americans als automòbils japonesos.

De la seva banda, Shinzo Abe ha explicat que l’acord s’ha tancat després de “intenses negociacions” per les dues parts, especialment l’últim any.

Per al ministre japonès d’Economia, Comerç i Indústria, Hiroshige Seko, la conclusió de les negociacions suposa una “fita important” i l’objectiu és “completar el treball pendent al més aviat possible”.

Trump i Abe han han assenyalat que encara queden alguns detalls per concloure el text final, que s’hauria de poder signar el mes vinent durant la celebració a Nova York de l’Assemblea General de Nacions Unides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA