Economia

Els atacs a refineries saudites afecta el subministrament de cru

El govern iranià es va desvincular, ahir, dels atacs amb drons contra la petroliera saudita Aramco i va denuncia que les acusacions dels Estats Units contra el seu país són només una excusa per justificar una eventual represàlia.

Els atacs amb deu avions no tripulats contra dues refineries saudites han suposat la paralització de la producció de més de la meitat de la producció de cru saudita, prop de 5,7 milions de barrils per dia, els que es tradueix en el 5% del subministrament mundial. Tot i que Aramco ha assegurat que cobrirà la demanda dels seus clients, tot apunta que el preu del barril es veurà afectat i es tem que avui costi entre 5 i 10 dòlars més.

Els atacs van ser reivindicats pels rebels hutis iemenites que l’Aràbia Saudita i els EUA associen amb l’Iran. També han circulat versions que l’origen dels atacs són a l’Iraq, on actuen les milícies xiïtes aliades amb el govern iranià El govern iraquià va sortir al pas de les especulacions i va negar que els drons sortissin del seu territori. Aquest és l’atac més greu que ha patit l’Aràbia Saudita des que, fa quatre mesos, es van iniciar els sabotatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia