Economia

Els treballadors del personal de terra d’Iberia convoquen cinc jornades més de vaga a tot l’Estat

Serà tots els dilluns entre el 30 i el 18 de novembre, segons el sindicat UGT

Els treballadors del personal de terra d’Iberia han convocat cinc jornades més de vaga, concretament tots els dilluns entre el 30 de setembre i el 18 de novembre, segons ha informat aquest dilluns al matí el sindicat UGT. La convocatòria s’ha fet extensiva a tot l’Estat després que vencés el termini concedit el passat 9 de setembre per restablir i concloure les negociacions del XXI Conveni Col·lectiu. Segons els representants dels treballadors, la direcció d’Iberia “no ha deixat un altre camí” per fer que l’empresa compleixi les seves reivindicacions i “resoldre la precarietat laboral denunciada des de fa temps en aeroports, en la direcció tècnica, en serveis centrals i en tots els centres de treball”.

UGT, que fa una crida a les altres forces sindicals a afegir-se a la protesta, també assenyala que el sindicat va fer un “enorme exercici de responsabilitat” en l’anterior conveni després d’acceptar reduir-se el sou i les condicions per a tots els treballadors. Des d’aleshores, afegeixen els treballadors, la situació de la companyia “s’ha revertit” i s’han disparat els beneficis, la puntualitat i el volum de treball en totes les àrees.

“Tot gràcies, en un 99%, a l’esforç, dels professionals d’aquesta aerolínia. Per aquesta raó, ha arribat el moment que aquestes millors condicions reverteixin en ells”, defensa UGT, que considera que “ja no hi ha excuses: ni temor a un Brexit, ni a una futura crisi, ni a l’amenaça de pèrdua de contractes”.

A l’Aeroport del Prat, el personal de terra de la companyia també va convocar aturades per als dies 21, 22, 23 i 24 de setembre i la companyia va decidir suspendre temporalment les converses per pactar un nou conveni col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci