Economia

Naturgy guanyarà pes en el gasoducte algerià

Naturgy està enllestint els últims detalls d’una operació que la convertirà en un dels socis majoritaris de Medgaz, el grup responsable del gasoducte submarí que connecta l’Estat espanyol amb Algèria. Concretament, la multinacional d’origen català ultima la compra a la petroliera Cepsa de part de la seva participació a Medgaz, que és d’un 42% i que segons valoracions recents equivaldria a uns 500 milions d’euros, amb la qual cosa el grup presidit per Francisco Reynés incrementaria de manera substancial el seu paquet actual del 15% al gasoducte. No obstant això, segons algunes fonts, Naturgy no superaria el 43% de l’altre soci majoritari, Sonatrach, ja que en les converses hi seria també un altre operador, del qual no es coneixen les dades, però que actuaria com a contrapès entre els dos gegants energètics.

Fonts de l’operació van comentar ahir a l’agència Efe que l’operació avança a “bon ritme”, i que es podria tancar abans de final d’any si prosperen les negociacions a quatre bandes. Si finalment la compravenda arriba a bon port, serà la primera gran operació pilotada per Reynés, que aquests dies manté una batalla amb la CNMC perquè aquest organisme ha aplicat retallades als peatges que les gasistes cobren a altres companyies per la utilització de les seves xarxes de distribució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia