Economia

Economia

CaixaBank ratifica el compromís de Banca Responsable de l’ONU

CaixaBank va ratificar ahir els Principis de Banca Responsable de les Nacions Unides, llançats oficialment a Nova York per la Iniciativa Financera del Programa de l’ONU per al Medi Ambient (UNEP FI, per les seves sigles en anglès). Aquests principis tenen com a objectiu enfocar l’actuació del sector financer cap a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i els Acords de París contra el canvi climàtic i hi ha altres entitats adherides arreu del món, també de l’Estat. Els Principis de Banca Responsable de l’UNEP FI van ser definits a finals del 2018 i van estar sotmesos a un procés de consulta pública fins al maig.

Les entitats financeres desenvolupen un rol crucial per donar suport a la transició cap a una economia més sostenible i accelerar-la, gràcies a la seva funció clau com a proveïdores de finançament a escala mundial, segons reconeix CaixaBank en un comunicat. A més, els Principis de Banca Responsable proporcionen el marc per al sistema bancari sostenible del futur i ajuden el sector a plasmar la seva contribució positiva a la societat.

Jordi Gual, president de CaixaBank, considera: “Necessitem entitats financeres que siguin conscients que les seves actuacions incideixen de manera directa en el benestar social i que adoptin compromisos ètics i socials amb els territoris en què estan presents.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia