Economia

Economia

El regnat s’eixampla al 22@

King, la desenvolupadora del popular Candy Crush, inaugura una nova seu a Barcelona amb un equip de més de 600 treballadors

L’empresa ha multiplicat per 30 la plantilla des que es va instal·lar a la ciutat, el 2012

En un edifici nou de trinca al districte del 22@ s’està gestant alguns dels canvis i millores que aviat s’implementaran als videojocs que 258 milions de persones utilitzen de manera regular als seus mòbils. L’empresa King, creadora del popular Candy Crush, hi ha instal·lat la nova seu barcelonina en 6.700 m² repartits entre sis plantes. Un espai espectacular on tot està pensat per fomentar el confort i la creativitat dels 600 treballadors que la companyia ja té a Catalunya. Quan hi va arribar, el 2012, només eren una vintena

Desenvolupadors, dibuixants, animadors, analistes de dades, especialistes en so... Introduir canvis en un detall tan senzill com l’animació que surt en completar un nivell implica un equip força nombrós. D’aquí que una de les prioritats en el moment de distribuir les instal·lacions fos afavorir les dinàmiques de treball cooperatives. Ara bé, com en qualsevol empresa tecnològica d’un cert renom, les zones d’oci i descans són també imprescindibles. Així, doncs, en desplaçar-se per la seu de King tant et pots trobar sales amb taules de ping-pong i futbolins com sales per a videoconferències. També n’hi ha per a reunions, però normalment tenen més puffs i fitballs que cadires convencionals. A totes, però, hi ha pissarres gegants on es va seguint el desenvolupament dels projectes, amb grans imants amb les cares dels treballadors perquè tothom tingui clar a qui li correspon cada feina.

Els espais de treball són en grans sales on es disposen desenes d’escriptoris. Passejant-hi, es pot constatar que la gran majoria de taules tenen dues o tres pantalles funcionant de manera simultània, connectades a un o més ordinadors. Per descomptat, també hi ha mòbils en marxa. Per als forans, està prohibit prendre imatges on es pugui veure el contingut de les pantalles dels treballadors. Tot i que tot és cordialitat i bona predisposició, el secretisme es màxim.

“King sempre ha estat un lloc increïble per treballar, i aquestes noves instal·lacions ens permeten anar un pas més enllà”, explicava el president de l’empresa, Human Sakhnini, en la presentació oficial del nou espai. També va certificar el compromís de l’empresa amb Barcelona, una ciutat que llueix espectacular des dels grans finestrals de la planta 16 i que els ofereix un ecosistema idoni per continuar progressant. “Barcelona es perfila com a centre d’excel·lència europeu en aquest sector, amb bones perspectives de créixer cada any i un dels nostres compromisos és continuar atraient el millor talent”, afirma Oriol Candudas, vicepresident i director d’estudis.

King té més de 600 treballadors a Barcelona, xifra que representa una bona part dels gairebé 2.000 que té l’empresa en total. Però continua contractant gent i, de fet, el nou espai té capacitat per a 700 empleats. Així doncs, l’oficina barcelonina és la més important de l’empresa després de la matriu d’Estocolm i davant de les de Londres, Berlín, Malmö, Nova York, Chicago i Los Ángeles. A més, significa una part molt important del teixit empresarial català vinculat als videojocs. Segons les dades que la consellera d’Empresa i Coneixement va oferir en la inauguració oficial, el sector del videojoc a Catalunya el formen gairebé 3.000 treballadors de 140 empreses.

La “multiculturalitat” de la plantilla de Barcelona, on conviuen treballadors de 45 nacionalitats, és un dels aspectes dels quals més es vanten els directius de King. Del que no poden presumir, però, és de paritat. Com sol ser habitual al sector tecnològic, encara ara la gran majoria dels treballadors són homes. I tots podrien encaixar perfectament a la sèrie Silicon Valley, que retrata el peculiar mon de les start-up tecnològiques. Una de les excepcions és Fàtima Monllor, cap de l’equip de disseny i una de les pioneres en l’aventura barcelonina de la companyia. “Hi vaig pujar el 2012 amb l’onada del Candy Crush i ara no hi ha qui em mogui. Treballar aquí és un plaer perquè sempre hi ha coses noves a fer”, explica.

Panots gaudinians
El detall a les oficines és tan acurat que l’espai de cafeteria i menjador té un toc barceloní evident: el terra reprodueix els panots del passeig de Gràcia. Les vistes sobre la ciutat són espectaculars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA