Economia

Administrador de finques avui, supervisor digital demà

Les comunitats de veïns d’un futur no tany llunyà compartiran serveis, controlaran els recursos –també compartits– i tindran en l’administrador de finques una figura que observarà i vigilarà que tot funcioni correctament en els ruscos verticals, un rol que equivaldrà al que es coneix com game master (mestre de joc), una mena de supervisor digital. Així és com veu la generació Z, els joves nascuts entre el 1994 i el 2010, el seu futur en relació al sector immobiliari, més com a inquilins que no pas com a propietaris.SmartFincas, una start-up catalana del sector, i GenZ, un projecte innovador format per joves emprenedors d’entre 15 i 16 anys que busquen connectar empreses amb la visió de la generació emergent, han organitzat una hackathon a la seu barcelonina de TeamLab, un campus d’innovació i emprenedoria, per esbrinar com la generació Z albirava el futur dels administradors de finques.El missatge d’aquest primer Hack Z ha estat clar: La generació Z vol viure de portes enfora i cohabitar amb els seus veïns d’escala, carrer i barri, però hi vol arribar fent ús de totes les tecnologies al seu abast, sense oblidar el contacte personal. Volen créixer com a comunitat però també deixar petjada a la societat on viuen. Així ho han expressat els vint joves talents que van participar en la trobada.La gamificació, l’economia circular, el foment de la sostenibilitat, la utilització de solucions tecnològiques, l’accés i la transparència en l’ús dels recursos econòmics o la preferència pel coliving són aspectes més concrets que l’equip de joves ha tret a relluir a l’hora de definir com serà i sobre quina base fonamentaran la seva comunitat de veïns. I entre aquest grup d’interessos, per als joves inquilins de les pròximes dècades, la figura de l’administrador de finques és la d’un game master, una persona amb prous coneixements tecnològics i de sector per supervisar, coordinar i recolzar totes les actuacions que es duran a terme en una comunitat de veïns.“Els administradors de finques hem d’anticipar-nos a allò que ens exigiran les noves generacions de veïns, siguin de lloguer –que inclou alternatives com el pagament per ús o subscripció d’espais– o propietaris, i entendre quin tipus de serveis requeriran, perquè ja estan sorgint diferents plantejaments i maneres de viure que precisaran d’un nou concepte de co-responsabilitat entre el professional i la comunitat de veïns”, comenta Pedro García, CEO i cofundador de SmartFincas.Les preferències dels joves passen per una gestió de les comunitats com si es tractés de ruscos en el quals compartir serveis, controlar despeses i recursos, implicar-se en la resolució de problemes i definir el perfil de cada ocupant, com si es tractés d’un escape room, deixant per a l’administrador de finques el rol d’observació i vigilància perquè tot funcioni com ha de funcionar.

‘Coliving’ i ‘coworking’.
La iniciativa guanyadora, el grup anomenat #Hue (TrendBrand), format per Pablo Lechado, Olivia Valle, Alexander Fernández i Alejandro Mosquera, ha centrat el seu projecte sobre la base que la precarietat laboral i l’elevat cost d’adquisició dels habitatges els conduirà a viure de lloguer. L iniciativa es basa en la combinació del colinving i el coworking en un mateix entorn, permetent magnificar sinergies personals i professionals, com a fórmula de convivència, fent valdre el valor afegit que pugui aportar cada veí, la sintonia que pugui existir entre ells, sigui professional o d’inquietuds, i l’ús compartit de la major part dels serveis.Per a l’equip guanyador, la gestió dels serveis externs s’hauria d’executar des d’una aplicació mòbil o pantalla interactiva comunitària, i seria la feina de l’administrador de finques controlar el bon funcionament de totes les tasques externes o els projectes de millora, i les necessitats que te cada membre de la comunitat, de qui en coneixerà el seu perfil i preferències.El coliving és una fórmula “flexible que adapta l’espai físic a les necessitats de les persones i agrupa, si és necessari, l’habitatge i el lloc de treball. Són entorns en els quals la tecnologia està molt present per donar màxima autonomia a l’usuari, però que també fomenten la interacció humana a través del disseny de l’espai. Els usuaris del coliving és òptim per a aquells col·lectius en els quals conflueixen les mateixes circumstàncies vitals o els mateixos interessos professionals, ja que possibilita que es comparteixin experiències i es generin sinergies”, assegura Anna Gener, una de les principals especialistes del sector immobiliari a l’Estat i mentora de SmartFincas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona