Economia

La renda vitalícia guanya pes

Acumulen un volum d’estalvi gestionat de 2.579 milions d’euros

Les rendes vitalícies, de mica en mica, estan guanyant protagonisme com a sistema de previsió complementari: fins al mes de setembre passat, 29.232 persones més grans de 65 anys de tot l’Estat van transformar els diners guanyats amb la venda de patrimoni, com ara un segon habitatge o fons d’inversió i accions en una font garantida d’ingressos de per vida. Aquestes rendes vitalícies acumulen un volum d’estalvi gestionat de 2.579 milions d’euros.

Segons ICEA, l’associació que aplega les entitats asseguradores, el creixement de les rendes vitalícies està directament vinculat als avantatges fiscals que es van fixar per a aquest producte financer a la darrera reforma de l’IRPF.

Tal com informa ICEA, les rendes vitalícies i temporals constitueixen en aquests moments el producte més rellevant en termes d’estalvi gestionat, tot acumulant unes provisions tècniques de 89.931 milions d’euros, un 2,28% més que fa un any.

D’altra banda, segons les dades d’ICEA, en acabar el tercer trimestre, les asseguradores gestionaven 239.539 milions d’euros dels seus clients, després d’anotar un increment interanual del 3,73%. D’aquesta quantitat, 194.571 milions corresponen a productes d’assegurança, un 3,68% més. Els 44.968 milions restants constitueixen el patrimoni dels plans de pensions, la gestió dels quals ha estat encomanada a entitats del sector. Aquest darrer importo és un 3,93% superior al que es va anotar durant l’exercici anterior en aquestes mateixes dates.

Cal destacar com pugen les assegurances individuals d’estalvi a llarg termini (SIALP). Aquestes pòlisses, popularment conegudes com a Plans d’Estalvi 5, movien en acabar setembre 4.234 milions, i creixen un 17,68% amb caràcter interanual.

L’evolució dels plans individuals d’estalvi sistemàtic (PIAS) també crida l’atenció: van assolir al tancament del tercer trimestre els 14.225 milions i registren un creixement interanual del 6,75%. Els capitals diferits van anotar una alça del 2,18% i acumulen 50.825 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci