Economia

eDreams millora el resultat gràcies al canvi en el model d’ingressos

L’agència de viatges en línia ha millorat el benefici net ajustat en un 63% en el primer semestre

La multinacional de viatges en línia eDreams Odigeo, amb seu a Barcelona, ha obtingut un benefici ajustat de 20,1 milions d’euros en el primer semestre del seu exercici fiscal, que va acabar el 30 de setembre, al davant dels 6,7 milions del període anterior, un 63% més. Aquestes xifres no repercuteixen en els costos del refinançament del deute que van penalitzar especialment el semestre anterior, a efectes de poder comparar l’evolució real del negoci, segons ha explicat avui el responsable financer d’eDreams, David Elizaga. Sense l’ajustament, el resultat net hauria estat d’11,5 milions d’euros aquest semestre i -22,2 milions d’euros, l’anterior.

El marge sobre ingressos ha augmentat un 5% fins als 281,2 milions d’euros, sobretot per l’increment del 6% en el marge d’ingressos per reserva.

El màxim executiu, Dana Dunne, s’ha mostrat “molt satisfet” amb la marxa de la companyia i ha destacat l’èxit de la nova estratègia d’ingressos, que es basa en una aposta per la diversificació i per la fidelització dels clients.

“Cada vegada cobrem menys per gestionar la compra d’un vol, en canvi, ingressem més pels productes addicionals que comercialitzem, que ja suposen el 48% del total”, ha detallat Elizaga.

D’altra banda, el programa de subscripcions Prime, que a l’Estat espanyol s’ha començat a aplicar recentment, ha aconseguit ja 450.000 subscriptors a tot el món, un 38% més. La previsió és arribar als 2 milions el 2023.

També s’ha anunciat un programa de recompra d’accions per valor de 10 milions d’euros, amb les quals es finançarà un pla d’incentius per a la plantilla. En aquest sentit, eDreams té uns cent llocs de treball pendents de cobrir, sobretot d’enginyers informàtics i de producte, el 80% a Barcelona. L’agència per internet té una plantilla de 1.100 treballadors, la major part a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA