Economia

Germark llança un sistema per detectar medicaments falsos

Germark, fabricant de Cornellà de Llobregat líder en la fabricació d’etiquetes a l’Estat, ha llançat, juntament amb Arjo Solutions –grup francès expert en la creació de sistemes d’autentificació i traçabilitat– i Cognex –firma americana líder en sistemes de visió industrial–, la solució digital Adfirmia Multibox, un sistema pioner d’autentificació digital que evitarà la venda de medicaments falsos.

La solució va dirigida tant perquè la indústria farmacèutica pugui protegir i incrementar la seguretat del seus productes com perquè l’usuari pugui comprovar l’autenticitat dels medicaments.

“La solució és un gran exemple de col·laboració empresarial internacional, i representarà un important pas endavant per garantir la seguretat i la traçabilitat dels medicaments”, afirma Iban Cid, director general de Germark.

La solució digital basa el seu funcionament en “la presa d’una imatge unitària i única de cada medicament, amb la càmera creada per Cognex, amb la precisió d’una empremta digital”, explica Tony Valls, director de mercat del sector farmacèutic de Germark. Cada imatge es correspon amb un algoritme que es guarda a la base de dades i “permet al consumidor verificar, en temps real, l’autenticitat de cada producte a través d’una aplicació i un mòbil”. El sistema no requereix el marcatge del producte i no necessita cap consumible.

La solució vol complementar les normes vigents sobre l’etiquetatge en sèrie dels medicaments i, a més de reforçar la protecció de les marques i del consumidor, la solució permet també comprovar l’autenticitat de qualsevol producte farmacèutic rebut per internet o venut en regions geogràfiques on no hi ha encara control unitari de seguiment de producte. Segons Cid, “tot i que està enfocat a la indústria farmacèutica, també és pot adaptar a sectors com el del vi o la cosmètica, entre d’altres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA