Economia

L’hostaleria surt en defensa del sector turístic de la Garrotxa

Els empresaris creuen que s’està generant un corrent d’opinió en contra arran del debat per l’Espai Cràter d’Olot

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa va sortir ahir en defensa del sector turístic de la comarca, arran de “la banalització que s’està fent de l’ús negatiu de la paraula turisme, projecte turístic, etc., com si el que aporta el sector fos negatiu per a la ciutat i la població local”, en referència a la percepció que té un sector de la població –asseguren– arran de la “confrontació política derivada del desenvolupament d’alguns projectes actuals, com ara l’Espai Cràter”.

El projecte al qual es refereixen –pressupostat en quatre milions d’euros– consisteix en un centre de divulgació del vulcanisme que l’any vinent es construirà a Olot i que, per diferents raons, ha estat criticat en el sí del consistori pels grups d’ERC i la CUP.

Pels empresaris integrants d’aquesta associació, la clau es troba en la manera com es gestiona el turisme i no pas el turisme en si o els projectes turístics. “En realitat –es diu en el comunicat– la Garrotxa, i en concret Olot, no ha patit mai massificacions turístiques i ha treballat de bon començament amb un model de desenvolupament turístic sostenible, on fins ara ha conviscut la població local amb la visitant.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia