Economia

S’ha acabat demanar la clau del wifi

Dos emprenedors creen un dispositiu per connectar-se a la xarxa sense codi

WiPass és un dispositiu que dona les claus d’accés a la xarxa fixa d’un establiment, una llar o un edifici només apropant-hi el telèfon. Es tracta d’un estri revolucionari sense cables que permet una connexió directa i, a més, sostenible. La tecnologia que l’integra no requereix d’una font d’energia, es retroalimenta amb la mateixa font del telèfon que el fa servir.

Aquest simple aparell l’ha ideat i desenvolupat l’start-up de Mataró WiPass, creada per dos joves emprenedors, Mariam Ayadi i Nil Mandri, que en menys d’un any amb l’empresa en marxa ja tenen presència en una desena de països. “Està dirigit tant a empreses com a ús domèstic. Permet que, per exemple, els clients d’un hotel es puguin connectar a la xarxa de manera simple o a que a casa puguis compartir el wifi amb els teus convidats”, explica Ayadi.

La història d’aquesta empresa no va començar en un garatge, sinó a la biblioteca d’una universitat. La primavera del 2018, Mariam Ayadi va acudir a la biblioteca del Tecnocampus de Mataró, on ella estudiava, i va començar a preguntar, taula per taula, a estudiants d’enginyeria si coneixien una tecnologia concreta amb què volia fer realitat el dispositiu que tenia al cap.

Un dels estudiants va aixecar els ulls dels apunts i li va parlar d’un estudiant de doble grau d’electrònica i mecànica que havia creat la seva pròpia impressora de 3D i que coneixia la tecnologia per la qual Ayadi preguntava. Quan es van conèixer, entre tots dos hi ha va haver de seguida un bon enteniment, i Nil Mandri es va sumar a la iniciativa emprenedora d’Ayadi

Durant l’estiu del 2018, van començar a desenvolupar la idea i el producte i es van introduir en l’aventura emprenedora. Mariam Ayadi va viatjar a Taiwan per identificar proveïdors i mig any després van fer realitat Wipass.

La cofundadora explica que en aquest primer any de vida hi ha hagut dos fets que els han ajudat a fer realitat la seva voluntat de ser emprenedors. Primer, haver guanyat el premi Creatic que organitza el Tecnocampus de Mataró i l’Ajuntament de la ciutat, amb el suport del teixit empresarial i d’altres administracions, en què a més d’una compensació en metàl·lic, se’ls ha cedit x un espai al mateix Tecnocampus. L’altre incentiu clau ha estat rebre el premi Emprèn de la Universitat Pompeu Fabra.

“Ha estat un any de formació intensiva, hem après a desenvolupar un negoci com mai m’hauria imaginat”, explica Ayadi. D’aquesta travessia, el que més complicat els està resultant és trobar proveïdors que puguin donar resposta a les seves exigències productives. “És una tasca molt esgotadora”, confessa Ayadi.

La firma espera tancar el primer any de vida sense pèrdues i l’any vinent aconseguir beneficis. “Estem connectant amb distribuïdors de les ciutats més turístiques d’arreu del món i estem molt contents de la bona resposta”, avança la cofundadora.

WiPass no es queda només en el desenvolupament de l’aparell, ja que, a més, ha creat un software per oferir altres serveis a les empreses que incorporen el dispositiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona