Economia

Els vins de la DO Empordà es potencien pensant en els països nòrdics

Una missió comercial ha visitat aquest mes de desembre Noruega, Finlàndia i Suècia

L’objectiu és donar-se a conèixer als compradors escandinaus

Una representació del Consell Regulador de la DO Empordà s’ha desplaçat del 5 al 9 de desembre a Noruega, Finlàndia i Suècia per celebrar-hi tastos professionals. L’objectiu és millorar el coneixement dels vins empordanesos entre els principals compradors dels monopolis escandinaus. Les presentacions han estat dirigides per la sommelier Clara Antúnez i han permès mostrar una selecció de les diverses tipologies de vins de l’Empordà, i també de les varietats més representatives de la denominació.

Les exportacions a Noruega, Finlàndia i Suècia, amb prop de 50.000 ampolles el 2018, representen avui un 6,5% del total de vendes a l’exterior de la DO Empordà.

Aquesta missió comercial als països nòrdics ha estat impulsada pel Consell Regulador de la DO Empordà i Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat. La iniciativa forma part del pla d’internacionalització dels vins empordanesos que impulsa el consell regulador amb l’objectiu d’incrementar les vendes a l’exterior. Els cellers empordanesos exporten anualment entre un 10% i un 12% de les seves vendes, que l’any passat es van situar en prop de 6 milions d’ampolles.

Al llarg del 2018, els vins de l’Empordà –prop d’una cinquantena de cellers i una superfície de vinyes d’unes 2.000 hectàrees–, es van vendre a una cinquantena de països. Els principals importadors dels vins empordanesos són Suïssa, els Estats Units, Alemanya, el Canadà, els Països Baixos, Bèlgica, la Xina, França, el Regne Unit i Andorra.

LES XIFRES

10
per cent.
Els cellers empordanesos exporten anualment entre un 10% i un 12% de les seves vendes.
50.000
ampolles,
entre prop de 6 milions de produïdes a la DO Empordà, es van vendre el 2018 a Noruega, Finlàndia i Suècia.

Una xarxa de 40 oficines exteriors

Acció és l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat, que depèn del Departament d’Empresa i Coneixement. L’agència posa a disposició una xarxa de 40 oficines exteriors de comerç i d’inversions que donen cobertura a més de 100 mercats. A més, s’assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, puguin créixer i s’orientin en matèria de clústers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia