Economia

CaixaBank negocia un pla de prejubilacions voluntàries per uns 370 treballadors

El pla està dirigit a treballadors de 58 o més anys de les demarcacions de Barcelona i Terol

Les sortides podrien començar a partir de l’1 d’abril

CaixaBank ha començat a negociar amb els sindicats un pla prejubilacions dirigit a treballadors de 58 o més anys, que podria afectar fins a 376 persones.

L’entitat financera ha mantingut aquest dijous la primera reunió amb els sindicats per negociar un pla de desvinculacions voluntàries incentivades dirigit als treballadors de les demarcacions de Barcelona i Terol. La mesura està dirigida als empleats nascuts el 1962 o abans, la gran majoria dels quals treballen a la capital catalana

El banc estima que el nombre de persones que poden complir els requisits marcats és de 376 persones, tot i que dóna per fet que el nombre final d’adherits serà menor, ja que tot dependrà del pressupost disponible i de si els interessats accepten les condicions ofertes.

Barcelona i Terol van ser les dues úniques demarcacions que no van estar afectades per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) del maig de 2019, que va afectar 2.023 persones. CaixaBank no va incloure aquests dos territoris en l’ERO en considerar que faltava personal en aquestes províncies. Ara dóna l’oportunitat als empleats d’acollir-se a una desvinculació voluntària incentivada i, en paral·lel, preveu realitzar contractacions a Barcelona, principalment de perfils joves, per rejovenir la plantilla. Entre 370 i 375 empleats es troben a la capital catalana.

L’entitat presidida per Jordi Gual ha proposat pagar el 70% del salari brut fins als 63 anys als empleats que s’adhereixin al pla. Les sortides s’efectuarien a partir de l’1 d’abril, segons han explicat fonts coneixedores de la negociació a l’ACN.

Els sindicats han reclamat incrementar el percentatge de retribució per equiparar les sortides a les produïdes durant l’ERO. En concret, CCOO ha demanat millorar la proposta econòmica fins al 85%, així com que l’acord afecti treballadors de qualsevol província i de més rangs d’edat. Des d’UGT demanen fer extensible la proposta a les persones nascudes el 1963.

Fonts consultades per Efe recorden que aquest pla de desvinculacions voluntàries ja estava previst des 2019, ja que el compromís de negociació es va incloure en l’acord laboral signat amb la representació sindical el passat mes de maig.

El banc espera arribar a un acord sobre aquest pla de sortides amb els sindicats durant els propers dies per obrir el termini de sol·licituds d’adhesió al pla a principis de febrer.

Actualment CaixaBank té una plantilla d’uns 27.000 empleats.

L’ERO dut a terme en 2019 va costar al banc 978 milions d’euros –685 milions en termes nets–, si bé li va permetre un estalvi d’uns 200 milions a l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA