Economia

L’Espai Gironès pretén créixer ara que fa 15 anys

Valora un escenari amb tres possibilitats, que s’executarà en diverses fases i que es donarà a conèixer a l’estiu

El 2019 va registrar vendes per valor de 110 milions, un 6% més que el 2018

L’Espai Gironès de Salt projecta créixer i ho farà aquest 2020, “un any clau”, segons el gerent del centre, Pau Jordà, perquè celebra el quinzè aniversari. “És el moment de plantejar-nos què volem ser quan siguem grans”, afirma. El gerent del centre comercial hi afegeix que aquest passat 2019 es va iniciar un pla a cinc anys i ara per ara s’està treballant sobre tres escenaris: “Entre tots hem de decidir cap a quina direcció anem.” És un pla que es realitzarà en 2 o 3 fases i la decisió, diu Jordà, es podria fer pública el juny o el juliol d’aquest any.

El gerent de l’Espai Gironès no va aclarir ahir si entre aquests tres supòsits hi ha la possibilitat que el centre comercial acabi ampliant les seves instal·lacions. “No és fàcil créixer en metres quadrats. No podem fer-ho en alçària, com tampoc podem disposar de part dels aparcaments perquè els metres comercials la llei catalana els vincula a les places d’aparcament”, va comentar Jordà, que va explicar que l’altra opció és aconseguir donar vida a espais que hi ha fora del mateix centre i que han anat funcionant temporalment.

Jordà, però, va reconèixer que una part del que s’ha de fer a l’equipament comercial “té a veure amb la redistribució d’espais”. De fet, de redistribucions ja n’han efectuat diverses en aquests darrers quinze anys. Quan es va inaugurar el centre comercial hi havia quinze restaurants i ara n’hi ha deu. “Ens vam adonar que hi havia massa lleure i restauració pel tipus de centre. Ara es farà alguna cosa similar”, va dir Jordà, que també va assenyalar que els propietaris de l’Espai Gironès estan molt contents i compromesos amb el centre i que estan disposats a continuar invertint a Salt.

L’Espai Gironès és gestionat per Multi Spain Management SA, té una àrea d’influència de 400.000 habitants i genera una afluència de més de deu milions de visitants a l’any. Disposa de 40.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes, amb un seguit d’importants operadors. Així mateix, el centre comercial també compta amb 2.500 places d’aparcament gratuït i 123 establiments.

L’Espai Gironès va fer el 2019 vendes per valor de 110 milions d’euros, un 6% més que l’any anterior. “Això vol dir que el centre funciona i que el conjunt d’establiments que hi ha estan contents”, subratlla Jordà. I, pel que fa al nombre de visitants, va ser d’un 2% més que el 2018.

LA FRASE

Una part del que s’ha de fer al centre té a veure amb la redistribució d’espais
Pau Jordà
GERENT DE L’ESPAI GIRONÈS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia